• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Ebeveynler Kur'an kurslarının yıl boyu devam etmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Çocuklarının yaz kurslarında hem eğitim aldıklarını hem de eğlendiklerini belirten anne ve babalar, son derece faydalı ve verimli olan Kur'an-ı Kerim eğitimin tüm yıla yayılması gerektiğini dile getirdi.

"Çocuklar okula giderken de zamanlarının bir kısmını camide geçirmelidirler"

Çocukların her daim Kur'an-ı Kerim'le hemhal olmaları gerektiğini dile getiren velilerden Mehmet Karayiğit, "Yaz okullarının devamı ve hocalarımızın başarısı verimliliği noktasın da çok önemlidir. İmamların ve Kur'an kursu hocalarının yaptığı çalışmalar gerçekten takdire şayandır. Fakat şöyle önemli bir ayrım var: Kur'an-ı Kerim eğitiminin eğitim, öğretim yılı içerisinde de devam etmesi lazım. Çocuklarımız Kur'an-ı Kerim, dualar öğrendiler. Bunun seneye yayılması lazım. Çocuklarımız sadece kısmi dönemlerde değil her daim Kur'an-ı Kerim, namazla hemhal olmalıdır. Çocuklar okula giderken de zamanlarının bir kısmını camide geçirmelidirler." ifadelerini kullandı.

"Evde veremediğimiz eğitimi hocalarımız yaz kursunda verdiler"

Çocukların evde alamadıkları eğitimi kurslarda aldığına dikkat çeken Mehmet Karayiğit, "5 yaşında bir kızım var. Yazın 4-6 yaş Kur'an kursuna gönderdim. Kendisine evde veremediğimiz eğitimi hocalarımız yaz kursunda verdiler. Kısa sureler, dualar ezberledi. Yemek duası, uyku adabı gibi birçok eğitim aldı. Bu kursların sadece yazın değil tüm yıl boyunca devam etmesini istiyoruz." dedi.

"Yaz kursları çok verimli"

Yaz kurslarının çok verimli geçtiğini dile getiren öğrenci velisi Azize Harmancı ise, "Çocuklarımız için çok güzel bir yaz etkinliği oldu. Bu kursların okulların açık olduğu dönemde de olmasını istiyorum. Kurslarda verilen eğitimlerden dolayı tüm hocalarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Aynı zamanda orda bir hayat dersi aldı"

Kursların tüm yıl devam etmesini dilediklerini belirten Yunus Turan, "Okulların kapamasıyla birlikte çocuklarımızın zaman geçireceği bir ortam lazımdı. Bu ortama çocuklarımız yaz Kur'an Kurslarının açılmasıyla kavuştu. Çocuklarımız bu kurslarda sadece Kur'an-ı Kerim eğitimi almadı, aynı zamanda orda bir hayat dersi aldı. Oynayarak, eğlenerek, yaşayarak dinimizi öğrenmeye çalıştı. Bundan dolayı emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Bu kursların sadece yazın değil tüm yıl devam etmesini diliyoruz." dedi. (İLKHA)

 

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir