• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Hamas`tan Fetih Liderinin Açıklamalarına Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Fetih liderlerinden Yahya Rabah`ın Hamas`ın devrim günlerinde Mısır`daki cezaevlerine düzenlenen baskınlarla ilişkisi olduğu yönündeki açıklamalarının şaşırtıcı olduğunu söyledi.

Hamas Hareketi`nden üst düzey bir yetkili, bugün (12 Haziran Çarşamba) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yahya Rabah`ın açıklamalarının Fetih Hareketi ve medyasının hizipsel dar çıkarlar uğruna gerçekleri saptırdığını ve çirkin bir şekilde fırsatçılık yaptığını gösterdiğini belirtti.

Hamas yetkilisi, Rabah`ın açıklamalarının Gazze Şeridi`nde yaşayan Filistinlilerin tümüne zarar vereceğine, Gazze`ye ambargo uygulanması ve direnişe darbe vurulması için kışkırtma anlamına geldiğine dikkat çekti.

Fetih liderlerinden Yahya Rabah`ın açıklamalarını kınayan Hamas yetkilisi, "Rabah`a Mısır İstihbaratı ve Mısır Güvenliği adına konuşma yetkisini kimin verdiğini bilmiyoruz" diyerek, Mısırlı yetkililerden Hamas Hareketi`ne bu konuda herhangi bir suçlama yöneltilmediğini hatırlattı.

Hamas Hareketi`nin Mısır`daki resmi ve sivil çevrelerle ilişkilerinin gayet iyi olduğunu belirten yetkili, Fetih Hareketi`ne bağlı medyanın ve Ramallah yönetimi istihbaratının uydurduğu haberlerin asılsız olduğunu, Hamas`ın ve Gazze Şeridi`nin Mısır kamuoyuna şeytan gibi gösterilmek istendiğini söyledi.

filistinhaber

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir