• DOLAR 32.255
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2405.306
  • ...
Fransa Mali’deki varlığını sona erdirdi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa, 2013'ten bu yana varlık gösterdiği Mali'deki varlığını tamamen sona erdirdiğini açıkladı. Fransız ordusu, 9 yıl süren işgalin ardından Mali topraklarını bugünden  itibaren tamamen çekildiğini duyurdu.

Mali’yi terk  ettiler!

2013 yılında başlatılan Serval Operasyonu ve 2014 yılında başlatılan Barkhane Operasyonu bünyesinde cihat yanlısı gruplara karşı varlık gösteren Fransız askerler bir süredir Mali'yi terk etmekteydi.

Barkhane Operasyonu'nun Twitter hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Fransa'nın son kalesi olan Gao'daki askeri üssün Mali cunta yönetimine devredildiği açıklandı.

Operasyon komutanı itirafta bulundu!

Fransa'nın Mali'ye ayak bastığı ilk yıllarda Barkhane Operasyonu'nun komutanı olan General Didier Castres, ülkesinin bazı önemli hatalarda bulunduğunu itiraf etti.

General Castres bu hatalar arasında Mali'de emrivaki bir yaklaşım olduğunu söyledi. Patronluk taslamanın Mali'deki yönetimlerle ve halkla Fransa'nın arasını açtığını vurgulayan eski Fransız komutan, "Küçük kardeşine ne yapması ve ne yapmaması gerektiğini tembihleyen bir abi gibi davrandık." diye konuştu.

Castres diğer bir hatanın ise ülkedeki meydana gelen veya mevcut krizlerin askeri yolla aşılabileceğini sanmak olduğunu kaydetti.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir