• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Çin'den Tayvanlı yetkililere yönelik yaptırım kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Komünist Parti Merkez Komitesinin Tayvan Çalışma Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Tayvan Başbakanı Su Tseng-chang, Meclis Başkanı You Si-kun, Dışişleri Bakanı Joseph Wu, hükümetin ABD'deki temsilcisi Bi-khim Hsiao, Meclisi üyeleri Koo Li-Hsiung, Tsai Chi-chang, Ker Chien-ming, Chen Jiau-hua ve Wang Ting-yu ile aktivist Li Fei-fan yaptırım listesine alındı.

"Tayvan'ın bağımsızlığının azılı savunucusu ayrılıkçılar" olmakla suçlanan söz konusu kişilerin, kendilerinin ve ailelerinin Çin ana karasına ve Hong Kong ile Makao özel idari bölgelerine girişinin yasaklandığı, bağlı bulundukları kurum, kuruluş ve şirketler ile destekçilerinin, Çin'deki şahıs ve kuruluşlarla iş birliği yapmaktan, Çin'de kâr amaçlı faaliyet yürütmekten men edileceği duyuruldu.

Ayrıca Meclis Başkanı You'nun başkanı olduğu Tayvan Demokrasi Vakfı ile Dışişleri Bakanı Wu'nun genel sekreteri olduğu Uluslararası İş Birliği ve Kalkınma Fonunun da yaptırım kapsamında olduğu belirtilen açıklamada,  

"Tayvan'ın bağımsızlığına yönelik arayışlar, Çin'in yeniden birleşmesi önündeki en büyük engel ve ulusun yeniden canlanmasına karşı en büyük tehlikedir. Tayvan'ın bağımsızlığını savunan az sayıda azılı ayrılıkçı unsur, bir süredir, şahsi çıkarları doğrultusunda, dış güçlerle provokatif eylemlerdeki suç birliğini artırmış durumda.

Söz konusu ayrılıkçı unsurlar Tayvan Boğazı'nın iki yakası arasında cepheleşmeyi bilerek tahrik ediyor ve bölgenin barış ve istikrarına sorumsuzca zarar veriyor. ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin Tayvan'ı ziyareti sırasında daha kötü niyetli hale gelen faaliyetleri, Tayvan'ın bağımsızlığına yönelik arayışlarının müzmin halini gözler önüne serdi." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir