• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
CFL öğrencileri görevden alınan müdürlerini tekrar iade edilmesini istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Yenişehir ilçesi Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi Müdürü Mahmut Ercil, bazı öğretmenlerin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma neticesinde görevden alındı.

Bunun üzerine bazı veliler ve öğrenciler, Diyarbakır İl Milli eğitim Müdürlüğü önünde toplanarak düzenledikleri basın açıklamasında yanlış uygulamanın kaldırılması ve müdürün bir an önce görevine iade edilmesini yetkililerden talep ettiler.

"Biz eğitim alırken de bazı hocaların okulu reklam amaçlı kullandığını hissetmiştik"

Ahyet Numan Tunç

2022 yılında Cumhuriyet Fen Lisesinde mezun olduğunu söyleyen Ahyet Numan Tunç, "Mahmut hocamızın geldiği ilk andan itibaren önce ki idare arasında çok büyük bir fark olduğunu anladık. Gerek okula yaptığı katma değeriyle, akademik başarısıyla, bize sağladığı spor sahaları ve mescidiyle… Bize sağlamış olduğu imkanlar okulun akademik başarısını artırdığını diyebilirim. Biz eğitim alırken de bazı hocaların okulu reklam amaçlı kullandığını hissetmiştik. Müdürümüz bunu her zaman engellemeye çalıştı, demek ki o düzeni kurmuş şahsiyetler müdürümüzü istemediler. Biz öğrenciler olarak müdürümüzden memnunuz ve hakkımız ona helaldir. Onu savunuyoruz, destek veriyoruz. Bir an önce görevine gelmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Onun hakkında verilen karardan kesinlikle memnun değiliz, onun görevinin başına gelmesini istiyoruz"

Gülsüm Çidam

Rekabet Kurumu Cumhuriyet Fen Lisesi'nde 11'inci sınıf öğrencisi olan Gülsüm Çidam, "Bundan 2 yıl önce ki süreçte hem isteklerimizi hem de ihtiyaçlarımızı karşılamaya yönelik ilgi ve çabasından dolayı ben ve arkadaşlarım Mahmut Ercil'den fazlasıyla memnunuz. Buraya gelerek ona destek olmak istedik. Onun hakkında verilen karardan kesinlikle memnun değiliz, onun görevinin başına gelmesini istiyoruz. Biz bu 2 yıl boyunca ne sorunumuz olursa olsun sürekli onun yanına giderek bizimle samimi bir şekilde ilgilendi ve sorunlarımızı çözmeye çalıştı. Bundan dolayı müdürümüzün gelmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"Kışın soğuğunda abdest almakta zorlanırken yaptırdığı mescit yüzünden suçlamalarında bulunuluyor"

Ahmet Yasin Adıgüzel

Öğretmen olarak olsun veya müdür olarak olsun okula ve kendilerine birçok katkılarının olduğunu belirten Cumhuriyet Fen Lisesi 11'inci sınıf öğrencisi olan Ahmet Yasin Adıgüzel, "Kışın soğuğunda abdest almakta zorlanırken yaptırdığı mescitten dolayı kendisine yönelik suçlamalarda bulunuluyor. Kendisine her daim yanında olup destek amaçlı burada toplanmış bulunuyoruz. Elinden alınmaya çalışan hakkını tekrardan iade edilmesini istiyoruz." dedi. (İLKHA)









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir