• DOLAR 32.34
  • EURO 34.676
  • ALTIN 2390.507
  • ...
Meksika kıyılarında Howard Kasırgası alarmı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meksika Ulusal Meteoroloji Servisi (SMN), Howard Kasırgası'nın ülkenin büyük bir kesiminde yağışlı havaya neden olacağını ifade etti. SMN, şiddetli yağışların beklendiği kuzeybatı kesimlerindeki Sinaloa, Baja California Sur ve Sonora eyaletlerinde sel, toprak kayması, nehir taşması ve ağaç devrilmesi gibi felaketlerin yaşanabileceği konusunda da uyarı yapıldı.

Howard Kasırgası nedeniyle ülkenin büyük kesiminde etkili olması beklenen yağışlara saatte 60 kilometre hıza ulaşan kuvvetli rüzgar, dolu yağışı ve yıldırımların eşlik edeceği bildirilirken okyanus kıyısında 2 metre yüksekliğe varan dalgaların oluşacağı ifade ediliyor.

Başkent Mexico City yetkilileri, yaklaşan yağmur ve dolu yağışı sebebiyle şehirde sarı alarma geçildiğini ilan ederek, vatandaşları oluşabilecek her türlü felakete karşı önlem almaları konusunda uyarıyor.

Büyük Okyanus’ta kuzeybatı yönünde ilerlemeye devam eden ve birkaç gün sonra gücünü kaybedeceği tahmin edilen Howard Kasırga’sının merkezinin ülke topraklarında karaya çıkması beklenmiyor. (İLKHA)

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir