• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Van Emlakçılar Odası Başkanı Özdek: Sosyal konutlar insanları sıkıntıdan kurtaracaktır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Coronavirus ve küresel mali kriz konut ve kira fiyatlarının artmasına ve özellikle dar gelirli ve işsiz insanların ciddi sıkıntılar yaşamasına neden oldu. Buna bağlı olarak ülke genelinde uygun fiyata ev bulmak neredeyse hayal oldu.

Bu durumun önüne geçmek ve dar gelirli insanları da konut sahibi yapmak amacıyla 81 ilde sosyal konutlar yapılması için Cumhurbaşkanı tarafından talimat verildi.

 

Yapılacak konutlar hakkında bilgi veren Van Emlakçılar Odası Başkanı Orhan Özdek, yapılması planlanan sosyal konutların takdire şayan olduğunu ve bu projeyi sonuna kadar desteklediklerini belirtti.

"Dar gelirli bir insanın mevcut durumda ev alması bir hayal"

Gerçekleştirilecek projeyi desteklediklerini ifade eden Özdek, "Gerek ülke genelinde gerekse de ilimizde ev alma konusunda ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Dar gelirli vatandaşlarımız ev alma konusunda hayalle karşı karşıya kalmışlardır. Çünkü çok ciddi uçurumlar söz konusu olmuştur. Bugün baktığımızda insanlar kiralar konusunda da problemler yaşamaktadırlar. Ülkemizde ve ilimizde gerek kira gerekse de satın alma konusunda vatandaşımız ciddi sorun ve sıkıntılarla karşı karşıyadır. Hükümet de bu adımı atarak dar gelirli vatandaşlarımızı rahatlatmak ve ev sahibi yapmak nispetinde adımlar atmıştır. Bu da bizi sevindirmiştir." dedi.

"Benzer eylem planlarının olması gerekiyor"

Birçok insanın mağdur ve kirasını ödeyemeyecek durumda olduğunu dile getiren Özdek, "Bunların bir nefes alabilmesi için hükümetin buna benzer eylem planlarının içine girmesi gerekiyor. Çünkü küresel ve ülkesel anlamda ekonomik bir krizle karşı karşıyayız. Bütün emtia fiyatları ve maliyetler yükselmiş durumda. Biz de bu sosyal konutların daha fazla artması ve fiyatların ve kiraların minimize olması için bu tür projelere destek veriyoruz." ifadelerini kullandı.

"Konut almak herkesin harcı değil"

Bütün insanlar sıkıntı çerisinde olduğunu ve konut almanın çok mümkün olmadığına dikkat çeken Özdek, "Van'da en minimize olmuş konut fiyatları, 3 artı 1 dairenin fiyatının 1 milyon 300 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında olması dar gelirli insanların konut almasını hayal haline getirdi.  Çünkü bu parayı bir araya getirmek herkesin harcı olmasa gerek. Dolayısıyla insanlarımızı bu sefaletten ve yokluktan kurtarmak için yeni eylem planları ve projelerin olması gerekiyor." diye konuştu. (İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir