• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Şanlıurfa'da Kerbela etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu münasebetle Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi tarafından Aşura günü münasebetiyle "Zulmün Karşısında Durma ve Ehl-i Beyt'in İzinden Gitme" temasıyla gerçekleştirilen programda Hz.Hüseyin ve Ehl-i Beytinden 72 güzide yareni, Kerbela'da şehid edilmesinin yıldönümünde anıldı.

Düzenlenen program, Celal Kılıç okuduğu Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Şanlıurfa Kardeşler İlahi Grubu tarafından günün anlam ve önemine dair ilahi ve mersiyeler okundu. Program, Kerbela ile ilgili sinevizyonla devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Molla Sinan Ünel, insanın Kerbela'yı anladığında ruh dünyasının ve hayata bakış açısının değiştiğini belirtti.

Hazreti Hüseyin'in hilafet makamına layık olmayan ama kafir de olmayan bir yönetime başkaldırdığına işaret eden Ünel, Kerbela'dan alınacak en büyük dersin Hazreti Hüseyin'in kıyam sebebinin olduğunu ifade etti.

Ünel, İslam beldelerinde zalim yöneticilere karşı başkaldırıda bulunan Tevhid erlerinin iman meşalesinin Hazreti Hüseyin'den geldiğini söyledi.

"Ümmettin yüreğini acı, keder ve hüzün kapladı"

Müslümanların "Kerbela" kelimesini duyduklarında yüreklerinde bir sızı oluştuğunu ifade eden Ünel, "Hazreti Hüseyin'in kanının dökülmesiyle ümmetin yüreğini acı, keder ve hüzün kapladı. Her Kerbela olayını ve 'Kerbela' kelimesini her duyduğumuzda işittiğimizde ve okuduğumuzda; yüreğimizde bir sızı oluşur. Gayri ihtiyari gözyaşlarımız akmaya başlar." dedi.

"Hazreti Hüseyin, hilafet makamına layık olmayan bir yönetime başkaldırmıştır"

Hazreti Hüseyin'in kıyamının, Kerbela olayından alınacak en büyük ders olduğuna dikkat çeken Ünel, "İnsan, Kerbela vakasını anladığında ruh dünyası değişiyor. Hayata bakış açısı değişiyor. Kerbela vakasından alacağımız en büyük ders; Hazreti Hüseyin'in kıyam sebebidir. Hazreti Hüseyin niye kıyam etti, niye başkaldırdı ve niye biat etmedi? Yezid, Müslümanlara idareci olabilecek, Müslümanların başına geçecek, öyle yüce bir makamı işgal edecek, ümmeti idare edecek ve yönetecek bir vasfa sahip olmadığı için Hazreti Hüseyin gibi bir insanın böyle bir idareye, makama teslim olup biat etmesi mümkün değildir. Hazreti Hüseyin, hilafet makamına layık olmayan ama kafir de olmayan bir yönetime başkaldırmıştır." diye konuştu.

"Hazreti Hüseyin bir kıyam meşalesidir"

İslam beldelerinde, zalim yöneticilere başkaldıranların iman meşalesini Hazreti Hüseyin'in yaktığını belirten Ünel, "Eğer Hazreti Hüseyin, o gün Kerbela'da başını, canını vermeseydi, Ehl-i Beyt'ini bu hakikate kurban etmeseydi; kendisinden sonra zalime biat etme zilletini miras bırakacaktı. Hazreti Hüseyin'den sonra zalimlere karşı bir kıyam olmayacaktı. Hazreti Hüseyin'den sonra bugüne kadar tüm İslam beldelerinde zalim yöneticilere karşı başkaldırıda bulunan Tevhid erlerinin iman meşalesi Hazreti Hüseyin'den gelir. Hepsinin rehberi, örneği Hazreti Hüseyin'dir. Hazreti Hüseyin bir kıyam meşalesidir." şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir