• DOLAR 32.53
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2455.39
  • ...
Başbakan`ın Grup Toplantısından Satırbaşları
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşte Başbakan`ın konuşmasından satırbaşları

 "Gösteriler amaç değiştirerek farklı bir noktaya ulaştı. AK Parti olarak hadiseleri okumak, analiz etmek konusunda her zaman hassasiyet içinde olduk. Sandıktan çıkan sonuçlar tartışmasız zaferi işaret ettiğinde yerimizi kaybetmişlerin yerine koyduk.

 Her zaman bütünleştirici bir uslup kullandık. Kendimizi yüzde 100`ün partisi olarak gördük. Etnik, bölgesel dinsel milliyetçiliği ayaklar altına aldığımızı söyledik.

81 vilayetin tamamına eşit mesafede olduk. Iğdır`a havaalanı yapılıyor derse kim inanırdı. 10 yıl önce Hakkari`ye havaalanı yapılacak dense acaba kim inanırdı? Bir ayrımlcılığın içinde olmadığıımızı en güzel bunlar anlatır. Son 2 haftadır yaşanan olayları tüm detayları ile analiz ediyoruz. Demokratik halk taleplerini dikkate alıyoruz. Meşru ve demoktartik talepleri dinlemeye anlamay ve empati kurmaya devam edeceğiz.

"SAPLA SAMANI KARIŞTIRMAYA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Ne talep ettikleriniz anlayabildiniz mi? Sapla samanın karıştırılmasına kusura bakmasınlar izin vermeyeceğiz. Meselenin bağlamından koparılmasına izni vermeyiz.

Biz ne kimseye dayatma yaparız, ne de kimsenin dayatmasına eyvallah ederiz. Taksim`de yapılan bazı ağaçların taşınmasından ibarettir. Proje CHP`li üyelerin onayıyla başlatıldı. Taksim`de yapılan oradaki ağaçların sökülmesi, kamu mallarının yakılıp yıkılması birer çevre felaketi değil midir?

İki haftada yaşanan olayları çevre hassasiyetiyle açıklamak mümkün değildir. Geride 4 can bırakılmıştır. Çoğu polis olmak üzere 600`ün üzerinde vatandaş yaralanmışır.

"ÇEVREYE SAYGI BÖYLE Mİ OLUR"

İki haftada yaşanan olayları çevre hassasiyetiyle açıklamak mümkün değildir. Geride 4 can bırakılmıştır. Çoğu polis olmak üzere 600`ün üzerinde vatandaş yaralanmışır. Çevreye saygı nasıl böyle mi yürüyecek. Binalara son derece çirkin yazılar yazarak çevre faciası yaşatılmıştır. Esnafın dükkanları yağmalanmıştır.

Araç kornalarıyla Tencere tava sesleriyle evlerinde insanlar rahatsız edilmiştir. Bize çevre kirliği dersini verenler, gürültü kirliliğinin de çevreye karşı olduğunu bilmeliler.

Güç ve itibar hedef alınmıştır. Basın ve çevreler sistematik olarak yanış bilgilendirilmiştir. Masum direniş olarak görmek mümkün değildir. Bir kere bu hataya kimse düşmesin. Gezi Parkı eylemcilerinin masum çevreci olarak yansıtılırken, şiddet içeren eylemcilerle ilgilerinin olmadığını söyleniyor. Durum hiç öyle değil kusura bakmasınlar.

"BUNDAN ÖNCE GEZİ PARKI NEREDE DESENİZ BİLMEZLERDİ"

Gösterilerilere katılanların yüzde 95`i Gezi Parkı nerededir diye sorsasanız bilmezlerdi. Buralar benim doğup büyüdüğüm yerler. Çok iyi bilirim. Çevre hassasiyeti farkıl eylemlere paravan taşımış illegal gösterilere maskeleme olmuştur.

Başbakanlık Ofisi`ne saldıran kitleler, o caddede bir tane yaya kaldırım taşı kalmamıştır, çevre katliamı değil mi? Güçleri yetse o dev çınarları yıkarlardı, ama güçleri yetmedi. Ankara`daki vandallıklar, Taksim Gezi Parkı`ndaki olaylardan güç kazanmıştır. O bölücü posterleri asacak kadar alçalmışladır.

"KUSURA BAKMAYIN TAYYİP ERDOĞAN DEĞİŞMEZ!"

Başbakan geriyor, başbakan sert diyorlar. Ne olacaktı? Hala biz diz çöküp AKM`deki paçavraları indirin mi diyeceğiz. Burada polisin bu işe müsade etmemesi gerekirdi, Kamu kurumunun önüne bunlar nasıl sokulur. Örgüt liderlerinin posterleri nasıl astırılır? Sertlik diyorlarsa kusura bakmayın Tayyip Erdoğan değişmez.

VALİ`YE TEŞEKKÜR!

Valiye bu sabah yaptıkları operasyon nedeniyle teşekkür ediyorum. Şu anda kültür merkezine sahip çıktılar. Kusura bakmasınlar burası adı üzerinde gezi parkıdır işgal alanı değildir. Eylem yapan vatandaşlara seleniyorum. Türkiye`de büyük bir oyun oynanmak isteniyor.

"BUNLAR MI ÇEVRECİ YOKSA TAYYİP ERDOĞAN VE EKİBİ Mİ?"

Çevre hassasiyeti üzerinden güçlenen Türkiye`yi yavaşlatmak istiyorlar. bu eylemler çok açık sermaye grupları, faiz lobileri medya grupları tarafından çok açık şekilde kullanılmıştır. Türkiye ekonomisine kastedenler tarafından açık şekilde kullanılyor. Eğer samimiyseler bu ağaçlar ne yakıldı yıkıldı başka yerelere dikildi.

İstanbul`a su getirmek için 70 bin ağaç söktük ama 700 bin agaç diktik. İstanbul susuzluktan kırılıyordu, 180 kilometreden dağlanı delerek su getirdik. Şimdi soruyorum bunlar mı çevreci tayyip erdoğan ve ekibi mi çevreci?Akasyalar hamdolsun gövde verdiler hep o dönemin ağaçlarıdır. Kim çevreci? Bunlar yakıp yıkıyor biz dikiyoruz. Aradaki fark bu.

"ESNAF BÜYÜK ZARAR ETMİŞ BİRA SATANLAR HARİÇ"

Özgürlük ve yaşam tarzlarına müdahale gerekçe oldu. Başkalanının özgürlük alanına tecavüz etmişlerdir. Taksim çevresinde oteller yüzde 80 boşalmıştır. Esnaf büyük zarar etmiş, bira satanlar hariç. Ben sizi allah için seviyorum. Sizler 20 yaşındasınız. Ben belediye başkanı olduğum zaman 19 yıl geçti.

19.5 yıl içinde halkımıza teslim ettik. Gençlerimize o kadar güvendik ki, 3 dönem uygulamasını partimizin tüzüğüne koyduk.

Bir makama gelen ölene kadar kalmasın yerini gençlere devretsin diye mekanizmaları çalıştırıyoruz. Seçilme yaşını 25`e kim indirdi? Biz indirdik. 18 yaş ile ilgili çalışma yaptırıyorum.

Bazı ülkelerde seçme ve seçilme yaşı 18`dir, Onlarda oluyorsa bizde niye olmasın? 18`e seçme yetkisini veriyorsun seçilme yetkisini neden vermiyorsun? Tarihte ün büyük örneği Fatih Sultan Mehmet`tir. Efendim ama çok iyi yetişmesi lazımdır. Ona da eyvallah. Padişahlığa gitmese de bu parlamentoda yer alır.

"BUNLAR MI ÖZGÜRLÜKTEN YANA!"

Bu ülkede inaçlarından dolayı nice insanların hayatları karartıldı. Üniversiteye kızlarımız gidemedi. Bunları yaşayan bir baba olarak ben de özgürlüklerin kısıtlanmasının ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. İspanya`da yaptığım konuşmadan dolayı partime kapatılma davası açıldı. Dönemin CHP Genel Başkanı "Hamdolsun ki Ankara`da savcılar var" dedi. Bunlar mı özgürlükten yana.

"SELAMUN ALEYKÜM DEME AŞAĞILANMA SEBEBİYDİ!"

Etnik kökeninden dolayı nice insanımız bu ülkede horlandı, dışlandı. Selamün aleymüm deme aşağılanma sebebi sayıldı. Sakal bırakmanın ağır mücadee getirdiği günler yaşadık.

Biz azınlığın nasıl dayattığını iliklerine kadar yaşamış bir milletiz . Biz hiçbir zaman intikam peşinde olmadık. Eğer inanç özgürlüğünün önündeki engelleri kaldırdıysak bunu normalleşme adına yaptık. Birilerinin mağduriyetlerini gidermek adına yaptık. Biz imtiyazları kaldırmaya ve herkesi hür ve eşi,t hale getirmeye çalışıyoruz. Biz kardeş olarak geleceğe ilerleyeceğiz. Kimse bir diğerine dayatma yapmayacak. Birbirimize saygı duyarak yaşayacağız. Bu ülkede isminin başında sanatçı profesör olanlar topluma ayrımcılık tohumu ekmekten vazgeçsizler. Gençlerimiz de toplumu kutuplaştıran çevrelerine karşı duyarlı ve dikkatli olsunlar!

"BEZMİ ALEM CAMİ`DE YAŞANAN GÖRÜNTÜLER ORTADA"

Gezi parkı pis kokudan geçilmiyor herhalde ne demek istediğimi anlıyorsunuz. bunlar çevre adına yapılıyor değil mi? Camide içeceksiniz ve bu ülkenin mabedinde saygısızlık yapacaksınız. Ne adına çevre adına. Müezzini tehdit edip farklı konuşturacaksınız. Bütün görüntüler elimizde. Bütün bunları milletimize sunacağız.

Hukuksuz gösterileer kol kanat gerdiklerini gördük yaşadık. İfade özgürlüğü tehdit altında olduğunuu söyleyenler akil insanları tehdit ettiler. Niye engellemeye çalıştınız? Polise küfreden ana muhalefet partisinin milletvekili. Şu anda görüntüleri var.

"BENİM OĞLUM BİNA OKUR DÖNER DÖNER YİNE OKUR"

Geri kalmış ülkeler 6 aydı anayasa yapacak biz 1.5 yılda 45 madde yapmışız. Halkımıza verdiğimiz sözümüz var. Hep oyalama. Benim oğlum bina okur döner döner yine okur. Yaptıkları iş bu.

"GENÇLER BU OYUNA DİKKAT EDİN"

Solcu olduğunu iddia eden gençlerin nasıl bir oyunun içinde olduklarını bu rakamlara bakarak anlasınlar

Bunlar kapitalizmin karşısındaysa, bütçenin yüzde 45`i faiz harcamalarına gidiyor. Benim vatandaşımın her gelirinin 45 lirası faiz lobisine gidiyor. Toplanan verginin yüzde 85`i faize gidiyordu bugün yüzde 15`i gidiyor. Faiz harcaması oran yüzde 13. 10 yılda kazanılan 642 milyar lira yine milletim için harcandı.

Ne yaptık hastane, okullar yaptık. Tarımda ciddi destekler yaptık. Yoksulun elinden tuttuk. Fazi lobisi yine de acayip kazandı. Az para değil tam 642 milyar kaybettiler. Buna tahammül edebilirler mi? Hortumu kestiğimiz için birileri rahatsız oldu.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir