• DOLAR 32.57
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2451.939
  • ...
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya Adaklı İlçesi esnafının sorunlarını dinledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl'ün Adaklı ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunan Alpaya, ilçede öne çıkan sorunları esnafın ağzıyla dinleyen Alpaya ziyaret izlenimlerini ve Adaklı esnafının sorunlarını yaptığı yazılı açıklama ile basınla paylaştı.

Esnaf ziyaretinden sonra yazılı açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, esnafın sürekli olarak meydana gelen fiyat artışından rahatsız olduğunu, sürekli yaşanan değişikliklerden ötürü ödemelerde sıkıntı yaşadıklarını öne sürdüklerini dile getirdi.

Adaklı halkının ulaşım konusunda da sıkıntı yaşadığını ifade eden Alpaya, Adaklı ilçesinin Bingöl'e ve Erzincan'a bağlı olan yollarının kötü olduğunu ifade etti.

"Esnaf sürekli artarak değişkenlik gösteren fiyatlardan rahatsız"

Alpaya, Bingöl'ün Adaklı ilçesine il yönetimiyle birlikte ziyaret gerçekleştirdiklerini ve çeşitli sektörden esnaflarla görüştüklerini ifade ettiği yazılı açıklamasında; "Esnafın sorun ve sıkıntılarını yakından dinleme fırsatımız oldu. Esnafımız sürekli fiyat artışlarından rahatsız durumda. Sattıkları ürünü ikinci alımda aynı fiyattan çok farklı bir şekilde aldıklarını belirttiler. Sürekli değişkenlik gösteren fiyatlardan ötürü ödemelerde sıkıntı yaşadıklarını belirttiler. Adaklı esnafının bir diğer sorunu ise kiraların yüksek olmasıdır. İlçedeki kısır döngü maalesef giderleri karşılamıyor durumdadır. Kiralar da artınca esnaf bu konuda zor durumda kalıyor." dedi.

"Gerekli hizmeti görmeyen halk ulaşım için acil adımlar bekliyor"

Adaklı'nın bir diğer sorununun ulaşım sorunu olduğunu vurgulayan Alpaya, "Adaklı esnafı ve halkı ulaşım konusunda sıkıntılarını belirttiler. Adaklı'nın Bingöl'e bağlantı yolunun kötü olduğunu gördük. Erzincan'a bağlanan yol da kötü. Dolayısıyla halk, yol bozuk da olsa Kovancılar ile bağlantı kurup ulaşım sağlıyor. Halk ve esnaf burada yol sıkıntısı da yaşıyor. Gerekli hizmeti görmeyen halk ulaşım için acil adımlar bekliyor. " şeklinde konuştu.

Alpaya son olarak, "Yetkili organların tüm ilçe, belde ve köylerimize ulaşım noktasında özellikle itina göstermesi gerekir. Ayrıca yüksek kiralar sadece ilçelerin değil ilimizin her bir köşesinin sorunudur. Kira atışı ile ilgili yasal düzenlemelerin acilen uygulanması ve denetimlerin ivedilikle yapılması gerekmektedir. Eski kiracıların yüksek kiralar ile yeni kiracılar ile değiştirilmesi konusu da maalesef yaygınlaştı. Çareyi zammı kabullenmekte bulan kiracılar bir çıkış kapısı arıyor. Bu çıkış kapısı başta mülk sahiplerinin merhametidir. İkinci olarak da yetkili organların gerekli denetimleri yapmasıdır." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir