• DOLAR 32.429
  • EURO 34.643
  • ALTIN 2383.458
  • ...
At Kestanesi Zeytinyağı ile Varis Kürü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GEREKLİ MALZEMELER:

20 adet at kestanesi

2 litre saf zeytinyağı

VARİS KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Hazırlanışı: İlk olarak yapmanız gereken 20 adet at kestanesini soymak. Ardından at kestanelerini blender yardımı ile toz haline getirin. Toz haline gelmiş kestaneleri 2 litre zeytinyağının içerisine koyun ve 1 hafta bekletin. 1 hafta geçtikten sonra hazırladığınız bu karışımı varisli bölgelerinize aşağıdan yukarı doğru masaj yaparak sürün.

VARİS İÇİN İBRAHİM SARAÇOĞLU’NDAN DİĞER BİTKİSEL TEDAVİ YÖNTEMLERİ:

Önceden kaynatılmış 1 bardak sıcak suyun içerisine 4-5 gram rezene ilave edin. 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün ve günde 2-3 bardağa kadar içebilirsiniz.

Çoban çantası bitkisini taze olarak doğrayın ve bir kaba alın. Kabın içerisine çoban çantasının üzerini örtecek şekilde sirke koyun. 10 gün kadar güneşte bekletin. 10 gün sonra bu karışımı eldiven ile varisli bölgelerinize masaj yaparak her gün uygulayın. 

Ananas

Tropik bir meyve olsa da yaygın şekilde bulunabilen ananas, Mart ayında hasat edilmeye başlıyor ve hasat, ananasın yetiştiği bölgeye göre Temmuz’a kadar devam ediyor. Mayıs’ta market ve manav raflarında görmeye başladığımız ananasın faydaları, özellikle yüksek lif içermesi ve bağışıklık sistemi güçlendirici besinler arasında sayılmasını sağlayan çinko ve bunun yanında C ve B vitaminleri dahil birçok vitamin barındırması… Sindirimi de kolaylaştıran ananas için hatırlatmakta fayda var, kan sulandırıcı ilaç kullananların tüketmesi önerilmiyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri