• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kulis iddiası: Aday belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Millet İttifakının adayı henüz netleşmedi. Ama kulisler hareketli. Ankara'da adayın Kemal Kılıçdaroğlu olduğu konuşuluyor.

Nitekim CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın, hafta başında "İttifakın kurucusu Kılıçdaroğlu'dur; CHP'nin uzlaştığı aday da Kılıçdaroğlu'dur" sözleri de bu iddiaları güçlendiriyor

Akşam gazetesinden Melik Yiğitel'in haberine göre; CHP'de adaylık konusunda Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimleri artık listede yok. Bunda, İmamoğlu'nun İstanbul'daki 3 yıllık performansı, krizlere tatildeyken yakalanması, Karadeniz seyahati ve seçmenlerine karşı tavrı da etkili oldu.

Kulislerden aldığı bilgileri paylaşan Yiğitel, "CHP, genel başkan yardımcısının ağzından, adaylık konusunda 'parti içi uzlaşma'nın sağlandığını ilan etti ve 'ortak aday' önerisi olarak altılı masaya getirileceğini ima etti" ifadelerini kullandı.

Yiğitel'in yazısı şu ifadelerle devam ediyor:

"Kılıçdaroğlu, daha önce de genel başkan yardımcıları, parti sözcüsü, grup başkanvekilleri ve milletvekillerinin ağzından adaylığını açıklatmış, parti bayraklarının, logolarının olmadığı 'kendi adıyla' mitingler düzenlemişti. Konuşmalarında 'biz'li değil, 'ben'li ifadeler kullanmayı tercih ederek, 'adaylık' imasını güçlü tutuyor.

CHP'li kaynaklarıma, özellikle de Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla bildiğim isimlere iki soru sordum:

Kemal Bey aday olacak mı?

Kaynaklarımdan birinin ifadesi aynen şöyle oldu: "Kısa süre önce Sayın Genel Başkan ile çay içtik. Net ifadeyle 'aday benim' dedi."

"Peki bunu sadece kendi niyeti ve kararı olarak mı söyledi, yoksa altılı masada da karşılığı var mı?"

Onun cevabı daha ilginçti:

"Ben bizzat Kılıçdaroğlu'na sordum, 'masadakiler buna nasıl bakıyor' dedim. Kılıçdaroğlu da özetle, 'Meral Hanım ve Temel Bey olumlu bakıyor. Gültekin Bey ise daha önce desteğini açıklamıştı. Babacan ve Davutoğlu'nun da bu durumda pek ses çıkarabileceğini düşünmüyorum' dedi."

Bu haberler de ilginizi çekebilir