• DOLAR 32.521
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2441.388
  • ...
Yapıcıoğlu, Uşak'ta deri ve kimyasal fabrika işçileriyle bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fabrikada çalışan işçilerle bir süre sohbet eden Yapıcıoğlu, işçilerin yaşadıkları sorun ve sıkıntıları dinledi.

Sohbetin ardından konuşan Yapıcıoğlu, alın teriyle kazanç elde eden işçilerin çektikleri zorluklara değinerek elleri kimyasal bulaşmış olsa bile bu insanların hürmete layık insanlar olduklarına dikkat çekti.

 

Yapıcıoğlu, "Başkasına muhtaç olmamak için bulduğu iş ne olursa, elinden hangi iş gelirse o işi yapanlar gerçekten eli öpülesi insandır. O el boyalı da olsa, bazı kimyasallar bulaşmış da olsa o el öpülesi eldir. Allah size kolaylık versin. Bazen işçiye dokunuyorsunuz, 'geçinemiyoruz' diye şikâyet ediyor. İşverene gidiyorsunuz şikâyet ediyor ve 'ben masraflara yetişemiyorum' diyor. Şunu bilmemiz lazım. Genel anlamda ekonomik bir sıkıntı var. Bir darboğazın içinden geçiliyor. Reel sektör zor durumda. Dolayısıyla sabit gelirli de zor durumda. Bir taraftan kalifiye eleman bulmak zor, bir taraftan o kalifiye elamanın istediği ücreti verince bu sefer işveren sıkıntı yaşıyor." dedi.

Paradan para kazananların hem işçilerin hem de işverenlerin emeklerini çaldığına işaret eden Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

Küresel manada bir sistem var ve bu sistemden para babaları kazanıyor. Kim bu para babaları? Sizin cebinize kredi kartı koyup 'ya önemli değil, sen asgari ödeme tutarını öde gerisini sonra da ödersin, ödemediğin kısmına aylık şu kadar verirsin' diye sizden o faiz toplayan, aynı şekilde işverene de 'sen işletmeyi çeviremiyor musun? Problem değil. Gel makinalarını yenile, sana kredi açayım, şunu vereyim, bunu vereyim' diyor ve o da kazancının bir kısmını oraya vermek zorunda kalıyor. Finans sektörleri dedikleri yani reel sektöre para aktaran, ya da vatandaşlara, kamuya para aktaranlar hiçbir iş yapmadan paradan para kazanıyor. Hem sizin emeğinizi hem de patronlarınızın emeğini kısmen sömürüyorlar. Bu bir küresel soygun düzenidir. Bundan çıkmanın yolu vardır. Fakat o hırsızlar kendilerini gizlemek için sanki sizin emeğinizi başkası çalışıyormuş gibi size yanlış hedef gösteriyor. Bu anlamda belki dikkatli olmak lazım. Bu büyük para babalarının ya da tefecilerin merkezleri Londra. O Londra merkezli küresel tefeciler bütün memleketi sömürmeye çalışıyorlar.

Kamuda yapılan israfa da dikkat çeken Yapıcıoğlu, "Kaynaklarımız sınırsız değildir, yeter bize ama sınırsız değildir. Sınırsızmış gibi davranıp onları israf edersek nimetin elden gitmesine kendi ellerimizle zemin hazırlamış oluruz. Bu duruma düşmekten Allah hepimizi korusun. Şayet birisi şahsi olarak israf ederse o kendisine zarar verir. Ama kamu adına yönetimi elinde bulunduran belediye, hükümet ya da başka resmi bir daire israf yaptığında hepimizin malı zarara uğramış olur, onların çok daha dikkat etmesi lazım." diye konuştu.

Fabrika işçilerine yaptığı ziyaretin ardından Yapıcıoğlu, Kanal 64 TV, Uşak Havadis ile 64 Ajans'ın ortak yayınına katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir