• DOLAR 32.249
  • EURO 34.721
  • ALTIN 2394.594
  • ...
Dünyanın en etkili 500 Müslümanı listesi belli oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

Ürdün Merkezli Kraliyet Aal al-Bayt İslami Düşünce Enstitüsü'ne bağlı Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin yayımladığı “Dünyanın en etkili 500 Müslümanı listesi” bu yıl da açıklandı. Listenin birinci sırasında Katar Emiri Temim bin Hamad es Sani yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan listenin 4’üncü sırasında yer aldı.

 

Müslümanlar üzerinde etki bırakan isimlerin yer aldığı listede ilk 50 sıralanırken geriye kalan 450 kişi karışık sırayla verildi. Liste belirlenirken Müslümanlar üzerinde kültürel, ideolojik, ekonomik, siyasal etki bırakan isimlerin dikkate alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen yıl zirvedeydi

Bu kriterlere göre ‘2022 Dünyanın en etkili 500 Müslümanı listesi’nin ilk sırasında Katar Emiri Temim bin Hamad es Sani yer aldı. Es Sani’yi sırasıyla Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz, İran İslam Cumhuriyeti Lideri Ayetullah Hamaney izledi. Geçen yıl listenin zirvesinde yer alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu yıl listenin 4’üncü sırasında yer verildi. Pakistan’da siyasi darbeyle devrilen İmran Han ise listenin 10’uncu sırasında yer aldı.

Taliban lideri listeye girdi

Öte yandan geçtiğimiz günlerde vefat eden İsmailağa Cemaati’nin lideri Mahmud Efendi Hazretleri de listenin 34’üncü sırasında yer aldı. Liverpool’un yıldız futbolcusu Muhammed Salah ise listenin 41’inci sırasında yer aldı. Afganistan’da yönetimi devralarak İslam Emirliği ilan eden Taliban’ın lideri Hibetullah Ahundzade ise listenin 50’inci sırasında yer aldı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir