• DOLAR 32.443
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2441.89
  • ...
`Başörtülü gençlerin özgürlüğü için ne yaptınız?`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17. Akdeniz Oyunları için yapılan tesislerin toplu açılışı için geldiği Mersin`de yaptığı konuşmada muhalefet seslenerek, "10 yıllardır başörtüsü nedeniyle eğitimden mahrum kalan üniversiteli gençlerin özgürlüğü konusunda ne yaptınız?" diye sordu.

Taksim`de ve ülkenin değişik yerlerinde yakıp yıkanların bunu hangi özgürlük adına yaptığını soran Başbakan Erdoğan, "Sorun kendilerine `Siz ne adına bunları yapıyorsunuz? Demokrasi ve özgürlükse, onu istemenin yolları var. Eğer düşüncenize, fikrinize güveniyorsanız, düşünce hürriyetinden korkmayın, başkalarının özgürlük alanına da tecavüz etmeyin. Bu ülkede 10 yıllardan başörtülü olduğu için üniversiteye geremeyenler gençlerin özgürlüğü konusunda siz ne yaptınız? Onların eğitim hakları acaba hak değil miydi?" dedi.

"Ana muhalefet sandıkta alamadığını kaos olaylarında arıyor"
Ana muhalefetin tutumunu da eleştiren Başbakan Erdoğan, "Şunda bakıyoruz ki, ana muhalefet sandıkta alamadığını buralarda arıyor. 7 ay sonra bunlara dersi siz sandıkta vermelisiniz. Onun için oyuna gelmeyeceğiz, kapı kapı dolaşacağız, hep beraber bu işi çözeceğiz. 20 yaş altı olanlar tabii ki haklı olarak Türkiye`nin nereden geldiğini bu günlere nasıl ulaştığımız tecrübe etmediler. Bizim uğruna çok büyük mücadele verdiğimiz demokrasi üzerine yaşıyorlar" ifadelerini kullandı.

Taksim Gezi Parkı olaylarında kendisine yönelik yapılan hakaretlere de değinen Erdoğan; "Kendi başbakanına küfreden bir gençlik benim gençliğim olamaz. Bunu duvarlara yazan bir gençlik hak arayışı içinde olamaz. Bu gün çeşitli işyerlerini alışveriş mağazalarını basanlar hak arayan bir gençlik olamaz. Ben aklı selim gençlerimize sesleniyorum; bu oyunu bozun, bu oyuna gelmeyin" şeklinde konuştu.
(A. Hakim Kurt Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir