• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Saadet Partisi 5. kongre toplantısını yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ Saadet Partisi İl Teşkilatı 5. Kongre toplantısını Genel Başkan Mustafa Kamalak'ın katılımıyla gerçekleştirdi. Kongreye parti üyeleri ve gönüllüleri katıldı.


Katılımcıları selamlayarak, konuşmasına başlayan Sadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Burada sıradan bir parti kongresi yapmıyoruz. Biz burada inşallah İslam Birliğinin kuruluş temellerini oluşturuyoruz" dedi.


Kendilerini bırakanlara seslenen Kamalak, "Bizden ne gibi bir yanlışı gördünüz ki, bizi bırakıp, gittiniz? Anadolu'nun derdine deva olmak için herkese iş, herkese aş düşüncesiyle tam 383 proje hazırladık. Bunun 5 tanesi Elazığ'la ilgiliydi" şeklinde konuştu.


İslami yönetimlere birlik olma çağrısında bulunduklarını belirten Kamalak, "Batı harekete geçti. Bizim askerimizi üzerimize saldılar, tank yürüttüler, ama davamızdan vazgeçmedik. Kardeşlerim dedik. Çare bir araya gelmektedir dedik. Üzerimize tanklar gelirken D-8'leri kurduk. İslam birliğinin temellerini attık. Ey İslam alemi yanlış mı yaptık Allah aşkına?" diye sordu.


Kongrede bir konuşma yapan İl Başkanı Haluk Arslan ise, "Ülke uluslararası sermayenin çiftliği haline getirilirken, insanımız işsizliğe, açlığa, sosyal, kültürel ve ahlaki uçurumlara doğru sürüklenirken, sessiz mi kalalım? Siyonizm'in emelleri ülkemizde ve dünyada bir bir uygulamaya sokulurken, bizler Elazığ'da evlerimize mi çekilelim?" dedi.


Elazığ'ın kötü yöneltildiğini ifade eden Arslan, "İnsanlarımız devlet kaynaklarından ve belediye hizmetlerinden hak ettiği hizmeti alamazken, buna seyirci mi kalalım? Belediye kaynakları çarçur edilirken, tüy bitmemiş yetimin hakkı zalimce yenilirken, görevi kötüye kullanmış bir belediye başkanı iktidarın desteğiyle görevi kötüye kullanmaya devam ederken, seyirci mi kalalım?" diye sordu.


Kongrenin açılış konuşmasını yapan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Kodad, "Bu salonda yaşanan bu coşku, bu heyecan Saadetin ayak seslerini, Milli Görüşün özlemini işaret ediyor. D- 8'lerin yeniden akdedilmesini, havuz sistemini, denk bütçeyi, ahlak ve maneviyatın yeniden teşhis edilmesini işaret ediyor. Ürettiğinin karşılığını alamayan köylümüz ve çiftçimiz, siftah edemeden dükkânı kapatan esnafımız hasretle ve özlemle Milli Görüş iktidarını beklemektedir" şeklinde konuştu.(Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir