• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
"Kantar Köprüsü hasreti yakında sona erecek"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman'da Ocak 2012'de yapımına başlanan Kantar Köprüsü'nün yapımı tüm hızıyla devam ediyor.


Kantar Köprüsü ve bağlantı yollarının sadece yöre köyler için değil, Batman için de büyük önem taşıyor. Köprünün yılsonundan önce bitirilip halkın hizmetine sunulması bekleniyor. AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, ilçe belediye başkanları ve halkla beraber köprü inşaatında incelemede bulundu.


Kantar Köprüsü'nün yıllarca bu bölgenin talep ettiği bir köprü olduğunu belirten Özdemir,, "Kantar Köprüsü, üç-dört yıldır ısrarla takip etiğimiz bu konuyu Başbakanımıza kadar götürdüğümüz bir mevzuuydu. Çünkü burada yaşayan bölge insanları yüz otuz kilometre Kayapınar (Aynkeyf) Gercüş'ten dönüp Batman'a ulaşabiliyordu. Burada ön beş köy ve mezra var ve bu insanların ulaşımını rahatlatacak talep etikleri bir yoldu. Onun için köprü bu aşamaya geldiği için Rabbimize şükür ediyoruz" şeklinde konuştu.


Habizbini bölgesinde oturan Mehmet Ertuğrul da, "Yıllarca Gercüş Hisar beldesinde yaşadık. Bu Kantar Köprüsünü merak ettik. Hisar Beldesi ve Kömürcük (Sılebine), Sapanca (Babnire) ve Boğazlı köyleri olarak bu köprü bize can damarı olarak sayılır" dedi.


Ahmet Sevim ise, "Kantar Köprüsü yaklaşık 50 yıldan beri hepimizin hasretiydi. Şu anda köprü belli bir aşamaya geldi. Sekiz-dokuz ayağı tamamlanmak üzeredir. Bu köprüye bağlı olarak yaklaşık 15-16 köy, mezralarını da sayarsak yirmi beş yerleşim yeri faydalanıyor" ifadesini kullandı. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir