• DOLAR 32.318
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2298.602
  • ...
Yeni Yurtlar Çok Konforlu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
YURTKUR Genel Müdürü Kaymakcan, bütün öğrenci yurtlarının en fazla 3 kişilik olmasını hedeflediklerini belirterek, yeni yapılan yurtların otel konforunda olduğunu söyledi.


Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürü Recep Kaymakcan, mevcut öğrenci yurtlarının 4-6 kişilik olduğunu ifade ederek, yeni yapılan yurtların standartlarını yüksek tuttuklarını söyledi.

İnşaatı tamamlanan ve Kalkınma Bakanlığından onay beklenen standardı yüksek 38 yeni yurdun, yakında açılacağını belirten Kaymakcan, "Yeni yapılan yurtlarımızın hepsi tek veya 3 kişilik odalı otel konforundadır. Lisans üstü öğrencileri için tek kişilik odalar, diğer öğrenciler için de 3`er kişilik odalar olacak. Odaların içinde banyo, tuvalet, buzdolabı bulunmaktadır. Ayrıca yatak olarak ranza sistemi yok, odalarda bazalı sistem dediğimiz ahşap karyolalar yer alacak" diye konuştu.

Mevcut yurtların standartlarının yükseltilmesi konusunda da çalışmaların devam ettiğini anlatan Kaymakcan, şunları söyledi:

"Bu tip iyileştirmeler birden bire yapılamıyor, bütçe imkanlarıyla doğrudan alakalı. 6 kişilik odaları 2`ye düşürdüğümüzde 600-700 öğrenci dışarıda kalır. Bu yüzden yurt yapmaya ve özellikle meslek yüksek okullarının bulunduğu ilçelerimizde 15 yıl süreyle bina kiralamaya devam ediyoruz."

Eskişehir`e bin 500 kişilik yeni öğrenci yurdu

Eskişehir`e Anadolu Üniversitesi (AÜ) 2 Eylül Yerleşkesi yanında 210 bin metrekarelik arsa üzerine bin 500 kişilik yurt yapılması için ihale çalışmalarının devam ettiğini kaydeden Kaymakcan, Yunus Emre Yerleşkesi`nin içine de 500 kişilik iki bloktan oluşan yurt yapılacağını sözlerine ekledi.

AA
 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir