• DOLAR 32.488
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2420.46
  • ...
Ergenekon  "Gezi" nin neresinde?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - 27 Mayıs'ta başlayan ve kamuoyunda Gezi Parkı olayları olarak bilinen olaylarla ilgili Ankara'da bulunan Mazlum Der Van Şube Başkanı Yakup Aslan, olayların batı kaynaklı olduğunu ve Ergenekon tarafından yönetildiğini vurguladı.


Ankara Kızılay Meydanı'ndaki Gezi Parkı olaylarını yakından takip etme imkânı bulduğunu belirten Aslan, "Özellikle İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde devam eden mitinglere baktığımız zaman bunları organize eden ana damarın Ergenekon kaynaklı kesim olduğunu görebiliriz" dedi.


Şahit olduğu manzaraların dehşet verici olduğunu aktaran Aslan, Kızılay Meydanı'nda göstericilerin içki sofraları oluşturduklarını ve ağza alınmayacak küfürler savurduklarını aynı zamanda okumakta hayâ edilecek, pankartlar taşıdıklarını ve sokaklara bu türden yazılar yazdıklarını söyledi.


"Olayların temelinde Başbakanı dize getirmek var"
Olayın 3-5 ağaçla irtibatı olmadığını, bunun sadece bir bahane olduğunu belirten Aslan, "İktidarın Başkanlık Sistemi'nde ısrar ettiğini, ulusal sermayenin bu noktada ısrar etmesine rağmen onun karşı tavırlar belirlediğini ve bu hazırlığın neticesinde Taksim'deki birkaç ağacın bahane edilerek böyle bir direniş veya böyle bir muhalefetin başlatıldığını hepimiz rahatlıkla okuyabiliriz. Bunun temelinde kesinlikle Tayyip Erdoğan'ı dize getirmek ve diz çöktürme gayesi yatıyor" dedi.


"Gezi'nin arka planında neler yatıyor?"
Son dönemlerde hükümetin cemaatle ilişkisinin giderek zayıfladığını hatırlatan Aslan, "Derinden bir çatışmanın başladığını, bu çatışmanın dershanelerin kapatılacağına dair hükümetin karar bildirdiği tarihten bugüne kadar sürdüğü ve bunun giderek şiddetlendiğini rahatlıkla görebiliriz. Bu bahane ile 'Taksim'de ağaçlar sökülüyor' denilerek özellikle İşçi Partisi ve Atatürkçü Düşünce Derneğinin öncülüğünde ki onların çoğu Ergenekon'dan dolayı içeride tutuluyor veya mahkemeleri devam ediyor. Mitinglere gösterilere baktığımız zamanda bunları organize eden ana damarın Ergenekon kaynaklı kesim olduğunu görebiliriz" tespitinde bulundu.


"Olayın arka planında çok derin dengeler var"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kullandığı dilin başbakana yakışan bir üslup olmadığını aktaran Aslan, "Neticede sen o yüzde ellinin başbakanı değilsin sen tüm halkın başbakanısın. Ve insanlara işte ayyaş, çapulcu damgalar vurmak sıradan bir insanın bile kullanamayacağı bir dildir. Ben olayın bir iki sözden veya bir iki ağacın sökülmesinden ibaret bir eylem olduğuna inanmıyorum. Bunun arka planında gerçekten çok derin dengeler var. Ve bu derin dengeler bu organizeyi yapmıştır. Gaz bombasını veya şiddeti orantısız bir şekilde kullanan militarist güçler de burada etkilidir" şeklinde konuştu.


"Batı, haylazlık yapan çocuğun kulağını çekmek istemiştir"
Olaylarda yakalanan İranlı öğrencilerin İran rejimine muhalif kişiler olduğunu vurgulayan Aslan "Tabi bizim görebildiğimiz kadarı ile bu iş o bahsedilen kesimden çok batı kaynaklı bir eylemdir. Batı kaynaklı bir süreç başlatılmıştır. Yakalanan insanlar arasında İranlı talebeler de var. Ancak bu İranlı talebeler şuan İran rejimine muhalif kesimden insanlardır. Suriye bloğunun da bu kadar hızlı davranıp hemen bu eylemlere destek verebilecek bir manevraya, bir kabiliyete sahip olduğuna inanmıyorum. Yani batı kendisini dinlemeyen, haylazlık yapan çocuğun kulağını çekmek istemiştir. Bunda da gerçekten başarılı olmuştur. 'Mesaj alınmıştır' daki anlam budur. Tarihe bakacak olursak Türkiye'deki askeri darbelerin neredeyse tamamı batı kaynaklıdır" ifadelerini kullandı. (Murat Dalgın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir