• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
İşte Diyarbakır Bu!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ı (Amed) tanımak amacıyla şehre gelen vatandaşlar, Diyarbakır`ın hep yanlış tanıtıldığını dile getirerek, Diyarbakır`ı tanımak isteyenlerin basından değil bizzat Diyarbakır`a gelip Diyarbakır halkını tanıyarak ve Diyarbakır`ın manevi mekanlarını gezerek tanımalarını, Diyarbakır`ı gördükten sonra konuşmaları gerektiğini ifade etti.


İlke Haber Ajansı (İLKHA) mikrofonlarını uzattığımız misafirler, Türkiye`nin batısında yaşayan halka, Diyarbakır`ın kötü tanıtıldığını, bundan dolayı halkın buraya gelmek istemediğini söyledi.

"Eskiden Diyarbakır`ı kötü bilirdik"

Diyarbakır`ı tanımak için 15 kişilik bir grupla Ankara`dan geldiklerini ifade eden Abdulaziz Yalçın , "Diyarbakır`ın ayrı bir güzelliği vardır. Diyarbakır`a gelmeden önce buraları kötü bilirdik, ama gelip tanıyınca önyargılarımız dağıldı. Diyarbakır`ı tanıdıktan sonra buranın Sahabeler diyarı olduğunu idrak ettik" dedi.

"Basın Diyarbakır`ı kötü tanıtıyor"

Basının Diyarbakır`da yaşananları çok abarttığını dile getiren Yalçın, "Televizyon ve gazetelerde köşe bucak yayınlanan yazı ve makalelerin, olayları abartılı bir şekilde dile getirildiklerini Diyarbakır`a gelip, Diyarbakır`ı ve insanları tanıyarak anladık" ifadelerini kullandı.

"Diyarbakır`ı, Diyarbakır`dan dinleyin"

Diyarbakır`ı anlatmakla bitiremeyeceğini ifade eden Yalçın, "Diyarbakır`ı görmeyenler, gelip buraları görmeli ve Diyarbakır`daki manevi havayı teneffüs etmelidir. Sahabeler şehri Diyarbakır`da tat almak isteyenlerin gelip şehri ve insanlarını tanımalarını tavsiye ederim" dedi.

Bir başka misafir Celal Merzifonoğlu ise, askerliğini Diyarbakır`da yaptığını söyleyerek, Diyarbakır`ı çok sevdiğini dile getirdi.

"Diyarbakır halkı çok misafirperverdir"

Diyarbakır`da askerlik yaptığı için insanlarını tanıdığını dile getiren Merzifonoğlu, "Diyarbakır halkına her zaman saygı duymuşumdur. Askerlik yaptığım yıllarda da bu halkın misafirperverliğine tanık oldum. Diyarbakır`ın güzelliği buralara gelip görünce kendini hissettiriyor" ifadelerini kullandı.

"Kendimi Diyarbakırlı görüyorum"

Kendini bir Diyarbakırlı gibi gördüğünü dile getiren Merzifonoğlu, "Askerlik süreci boyunca bana misafirperverliğini gösteren Diyarbakır halkına teşekkür ediyorum. Türkiye`nin batısında yaşayan vatandaşlara tavsiyem, bu şehri basından tanımaya çalışmayın aksi halde yanılırsınız. Diyarbakır`ı gerçekten tanımak istiyorsanız, gelin bu sıcakkanlı, misafirperver insanları kendi yerlerinde kendi dilleriyle tanıyın" diyerek, halkı Diyarbakır`ı tanımaya davet etti. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Asana - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir