• DOLAR 32.262
  • EURO 34.76
  • ALTIN 2399.52
  • ...
Gaziantep'te basın bayramı kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti (GGC) tarafından düzenlenen etkinlikte basının önemine vurgu yapıldı.

15 Temmuz Meydanında düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Hasan Kırmızıtaş, "Yıllardır basın bayramı buruk bir şekilde kutlanmaktadır." dedi.

24 Temmuz 1908 tarihinin Türkiye basınında sansürün kaldırıldığı tarih olduğunu hatırlatan Kırmızıtaş, "Bu tarihten sonra 24 Temmuz 'Basın Bayramı' olarak kutlanmıştır. Yıllardır basın bayramı buruk bir şekilde kutlanmaktadır. Bunun nedeni; yerel basında yaşanan ekonomik sorunlar, haber alma hakkının önündeki engellerdir. Bu engellerin bir an önce kaldırılması ve ekonomik sorunların son bulması, basın mensuplarının en büyük dileğidir." dedi.

Kırmızıtaş, "Biz de önümüzdeki yıllarda bayramı buruk şekilde değil mutlu bir şekilde kutlamak istiyoruz. Bu noktada da herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi en büyük isteğimizdir. 24 Temmuz Basın Bayramında bugüne kadar haber takibi sırasında şehit olan meslektaşlarımızı da anıyoruz. Bir an önce cezaevinde tutuklu olan meslektaşlarımızın da özgürlüklerine kavuşmalarını istiyorum. Tüm meslektaşlarımın Basın Bayramını kutluyorum." ifadesini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir