• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
HÜDA PAR`dan Eğitim Bir Sen`e ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞANLIURFA - Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman Yalçın ve İl İdare Kurulu üyelerinden oluşan heyeti, Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun karşıladı.

Ziyaret sırasında HÜDA PAR`ın kuruluş amacını, Türkiye`deki eğitim sorunlarını ve karma eğitimin yanlışlıklarını anlatan Hür Dava Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Lokman, "İnsanları ve toplumu ıslah etmenin yolu düzenli bir eğitim programından geçer. Maalesef Türkiye`de her gelen bakan yeni bir yasa yeni genelge yeni bir sınav sistemi çıkarıyor. Bu konuda halk ne yapacağını şaşırmış. Eğitim sistemimiz yap-boz tahtasına dönmüş. Bunun çözümü köklü bir değişimdir" dedi.

Son günlerde Şanlıurfa`da artan intihar vakalarına da değinen Yalçın, bu konuda halkın maneviyatının yükseltilmesi için herkesin ve her kesimin bir seferberlik içinde olması gerektiğini vurgulayarak, "Bizler maddeye önem verirken manaya önem vermedik. Bundan dolayı Avrupa`yı taklit eden bir gençlik oluştu. Eğer maneviyatı yüksek bir toplum oluşturmazsak maddenin hiçbir anlamı olmayacaktır" dedi.

Ziyarette başörtüsü sorununa ve Şanlıurfa`daki eğitim sorununa değinen Eğitim Bir Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun, 12 milyon imza toplanmış olmasına rağmen hükümetin bu konuda bir adım atmadığını ifade etti. Coşkun Şanlıurfa`da öğretmen ve okulların yeterli olmadığını bu ortamda çocuklarımıza düzenli eğitimin verilemeyeceğini belirterek, Eğitim Bir Sen olarak bu konuda ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
(Osman Gülebak - İLKHA)
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir