• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Huzurun Teminatı Maneviyattır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Şanlıurfa`da son zamanlarda intihar vakalarının artış göstermesi kaygı verici olduğunu ifade eden Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Şanlıurfa İl Başkanlığı, Şanlıurfa`nın son 15 günde içinde iki intihar vakasıyla sarsıldığı belirtildi.


Yerel haber sitelerine düşen araştırmalara göre 2008 yılında 11, 2009 yılında 5 intihar vakası yaşanan Şanlıurfa`da bu sayının 2010 yılında 25 kat artarak 124 intihar vakasına çıktığına işaret edilen açıklamada, 2011`in ilk altı ayında ise bilançonun daha da ağır olduğu, 6 ayda 149 intihar olayı yaşandığına dikkat çekildi.


Açıklamanın devamında, "Genellikle ilaç alarak yapılan intihar vakalarında ise ailelerin intiharın duyulmaması için; ilaç zehirlenmesi olarak kayıtlara geçiliyor olması intihar olaylarının çok daha fazla olduğunu göstermektedir. İntihar edenlerin çoğunluğunu genç kızlardan ve kadınlardan müteşekkil olması düşündürücüdür" denildi.


Huzurun teminatı maneviyatın tesisinden geçtiğine işaret edilen açıklamada, "Birileri manevi değerlerimizi yok etmek adına, ellerindeki bütün imkânları kullanarak var gücüyle çalışmaktadır. Kızlarımızı ve gençlerimizi ahlaksız dizilerle batıya özendirme; uyuşturucu, fuhuş ve alkol ile beyinlerini uyuşmuş bir gençlik inşa etme gayreti içinde olunduğu aşikârdır. Eğitim sisteminin iflas etmiş olması, aile kurumunun yok edilmeye çalışılması, kürtaj ve boşanmaların artması, burjuvazi hayata özenti ile beraber ekonomik bunalımlar intihara yöneliş sebeplerindendir" ifadelerine yer verildi.


Toplumu kasıp kavuran fesat ve ifsadın boyutları sayılanlardan çok daha fazla olduğu belirtilen açıklamada, "Cemiyetin binası yıkılmak üzere, Müslüman milleti bir arada tutan değerler hızla parçalanmakta; narkoz tesiriyle uyuşturulmuş fertler ölümü ve akıbeti unutmuş vaziyette gününü gün etmeye çalışmaktadır. Gaflet, cehalet, şehvet, rezalet ve vurdumduymazlık had safhaya ulaşmış durumdadır. Müslüman milleti bitiren ifsat yangını en ücra yerlere kadar sirayet etmiş ve günden güne yayılmaktadır" denildi.


Açıklamanın sonunda ise Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığını, bütün sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, odaları, yerel yönetimleri, kamu kurum ve kuruluşlarını intihar olaylarını araştırmak üzere göreve davet edildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir