• DOLAR 32.41
  • EURO 34.682
  • ALTIN 2383.21
  • ...
BİHMED Başkanı Oruç: Bundan sonra artık imam hatipler de fen liseleri gibi tercih edilecektir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, ​YKS'nin açıklanmasının ardından Türkiye'de derece yapan okullar arasında yer alan imam hatip okullarında okuyan öğrencilerin ciddi başarılara imza attığını söyledi.

İLKHA muhabirine konuşan Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç, YKS’de imam hatiplerin başarılarını değerlendirerek bu başarılarının önümüzdeki dönemlerde de daha da yükseleceğini düşünüyoruz. Bu başarıları amaç olarak asla görmedik, görmeyeceğiz de diye belirtti.

"Bu başarılarının önümüzdeki dönemlerde de daha yükselerek geleceğini düşünüyoruz"

İmam hatiplerin başarılarının altında bir gayretin olduğuna dikkat çeken Oruç, “İmam Hatip camiamızın en alt çalışanından okul müdürlerine, bu sistemin en başında uzun yıllar müdürlüğümüzü yapan şu anda bakan yardımcısı olan Nazif Yılmaz hocamızın gayretli, samimi ve mesai mefhumu olmayan çalışmalarının bereketi olarak düşünüyoruz. Bu başarılarının önümüzdeki dönemlerde daha da yükselerek geleceğini düşünüyoruz. Bu başarıları amaç olarak asla görmedik görmeyeceğiz. Çünkü bizim amacımız, ahlaklı bir nesil, ahlaklı bir insan, ahlaklı bir yönetici yetiştirmektir. Bizim amacımız budur. Bunları toplamı da Allah’ın rızasına talip olmak demektir.” dedi.

 “Bu mücadeleyi kazanarak buralara kadar geldik”

Bursa İmam Hatipliler Derneği (BİHMED) Başkanı Kadir Oruç

İmam Hatiplerin, imam yetiştirmesinden çok mutlu olduğunu söyleyen Oruç, “Çünkü toplumu yönlendiren imamlarımızdır. Bizim üzüntümüz imamlarımızın daha nitelikli ve donanımlı olmamasıdır. Bu konuda eksikliklerimiz var. Bir pilot İmam hatip mezunu olsun, doktor, hukukçu, hayatın hangi alanında olursa olsun bizim olmazsa olmazımız ahlaklı olmasıdır. Bunu eleştirenlerin, aşağılayanların kafalarının arkasında ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Olanları dün de yapıyorlardı, bugün de yapıyorlar. Dün ellerindeki imkânlar daha çok fazlaydı. Okullarımızı kapatarak alanlarımızı daraltarak yapıyorlardı. Bugün iftira atarak algı oluşturarak yapmaya çalışıyorlar." diye belirtti.

“Bundan rahatsız olanlar bunun üzüntünü yaşayacaklar”

Bursa’da özellikle 2020’den bu yana istatistik tutmaya çalıştıklarını belirten Oruç, “Her önceki yıl bir sonraki yılı mukayese ettiğimizde %35 -50 arasında bir başarımız artıyor. En güzel örneği de geçen yıl Bursa olarak 15 ilk binde öğrencimiz vardı. Bunlarla beraber bizim beklentimiz 22 civarlarında ilk binde öğrencimizin olmasıdır. Türkiye geneline baktığımızda da ilk binde 437 öğrenci var. Bu öğrencilerin sayısın da artma ihtimali var. Türkiye geneli ulaşılamayan öğrenciler var. Bunlarda netleştiğinde bu sayının daha artacağını düşünüyoruz. Bu çok ciddi bir başarıdır. Biz bunun tadını çıkartıyoruz. Bundan rahatsız olanlarda bunun üzüntünü yaşayacaklar.” dedi.

“Artık İmam Hatip liseleri de bir fen lisesi gibi tercih edilecektir”

Oruç, “Bursa’da en başarılı on ortaokulun 6 tanesi Bursa’daki imam hatip ortaokullarımızdır. Yaklaşık 4 yıldan beri böyledir. İlk 5'i bizdik. Bir okulumuzun daha ilave etmiş olmasıyla sayı 6'ya çıktı. Biz bunu liselere nasıl taşırız diye okul idarecilerimizle düşünüyorduk. Elhamdülillah bu seneki YKS sonuçları gösterdi ki bu tezahür etmiş durumda. Alınan sonuçlar bunu gösteriyor. Bundan sonra artık İmam Hatip liseleri de bir fen lisesi gibi tercih edilecektir.” diye konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir