• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
Sivas'ta Kur'an-ı Kerim'i öğrenen öğrencilere tebrik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 






SİVAS - İl Müftülüğü ve Mevlana İlköğretim Okulu'nun ortaklaşa gerçekleştirdiği program Kur'an-ı Kerim'i okumayı öğrenen öğrencilerin Kur'an tilavetiyle başladı.

 

Programa konuşmacı olarak katılan İl Müftüsü Yusuf Şahin'de öğrencilere Kur'an-ı Kerim'in yüceliğini ve Hz Peygamber'in çocuk sevgisini anlattı.

 

Konuşmasında Kur'an ruhunun çocuklara kazandırılmasına dikkat çeken Müftü Yusuf Şahin, çocukların Kur'an bülbülü olmasının yeterli olmadığını, onlara gençlik çağına gelmeden Kur'an'ın yüceliğini, insan hayatındaki değerini ve Kur'an'ın mesajlarından bahsedilmesi gerektiğinin altını çizdi.

 

Konuşmasının diğer bölümünde Hz. Peygamberin çocuk sevgisine de değinen Müftü Şahin, bütün insanlığa yön veren Hz Peygamberin her alanda olduğu gibi çocuklara sevgi, şefkat, merhamet ve onlara değer verme hususunda da bizlere en güzel örnek olduğunu belirtti.

 

İslâm Dini'nin, çocuğa ve çocuk eğitimine gereken önemi verdiğine değinen Müftü Şahin, "Gerek Kur'an'da ve gerekse pek çok hadis-i şerifte çocuk eğitimi açıkça belirtilmiştir. Batı'daki Pedagogların yeni yeni keşfettikleri pek çok gerçeği, Hz. Peygamber (sav) asırlar önce bizlere bildirmiştir. Bu nedenle Hz. Peygamber (sav)'in henüz küçük yaştaki çocuklara birer yetişkin gibi beyat vermesi, Hz. Ömer'in ergenlik çağına kadar çocuklara nafaka bağlaması İslâm'da çocuğun yerinin göstergesidir" dedi.

 

Şahin, konuşmasının sonunda Kur'an-ı Kerimi okumayı öğrenen öğrencileri tebrik ederek, okul yönetimine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

 

Daha sonra söz alan Okul Müdürü Bekir Sıtkı Şekerci ise "Her okumaya geçiş bir anahtardır. Sizlerde Kur'an-ı Kerimi okumayı öğrenerek elinize bir anahtar aldınız, bu anahtarla cehalete giden kapıları kapatmış oldunuz" ifadelerini kullandı.

 

240 öğrenciden 203 tanesinin kendi isteği ve tercihleriyle Kur'an'ı Kerim dersini seçtiklerini kaydeden Okul Müdürü Şekerci, Kur'an'ı Kerim dersini seçen tüm öğrencilerin Kur'an'ı Kerim okumayı öğrendiklerini belirtti.

 

Öğrencilerden oluşan grubun ney dinletisi ile devam eden programın sonunda öğrencilere günün anısına İl Müftülüğü tarafından Kur'an-Kerim ve kalem hediye edildi. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir