• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
​Bingöl'de 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Toplantıda 2022 yılı içerisindeki çalışmaların değerlendirilmesi yapılıp sorun ve talepler dinlenildi.

Bingöl Valisi Kadir Ekinci’nin başkanlık ettiği toplantıya Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, Bingöl Belediyesi Başkanı Erdal Arıkan, ilçe ve belde belediye başkanlarının yanı sıra DSİ; TEİAŞ, Karayolları bölge müdürleri ve ildeki tüm resmi kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda Vali Ekinci, 2022 projeleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayrıca il genelinde kurumların çalışmaları konuşuldu. Bunu yanı sıra il ve ilçelerin genel sorunları ilgili amirler tarafında masaya yatırıldı.

Vali Ekinci, "2022 yılı içerisine toplamda 311 proje üzerine çalışılmıştı, bu projelerin 18’i tamamlanmış diğer 293 projeden 115 proje devam etmektedir. 79 proje ihale aşamasında olup 95 proje çeşitli sebeplerden ötürü başlanılamamıştır, 4 proje ise tavsiye edilmiştir. İlimiz yatırım projelerine ilişkin çalışmalar 36 genel ve özel bütçeli kuruluşlar tarafından yürütülmektedir. Yatırımcı kuruluşlar tarafından yürütülen projelerin toplam değeri 11 milyar 373 milyon liradır. 2022 yılı yatırım programında yer alan projelere ayrılan ödenek ek ödenek de dâhil olmak üzere 1 milyar beş yüz doksan altı liradır. 2022 yılı harcaması 372 milyon 957 bin liradır. Ve önceki yıllar harcaması 2 milyar 891 milyon 147 bin liradır olmak üzere toplamda 3 milyar 264 milyon liralık harcama yapılmıştır. Nakdi gerçekleştirme oranı ise yüzde 27’dir." dedi.

 

Projelerin sektörel dağılımı konusunda açıklamalarda bulunan Ekinci, projelerin toplam bedel üzerine sektörel dağılımında enerji sektörünün yüzde 31 payla en yüksek olduğunu, enerjiyi sırasıyla ulaştırma, sağlık, konut, tarım, eğitim, imalat ve turizmin takip ettiğini belirtti.

Toplantına kurumların çalışmaları konuşuldu

Toplantıda Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan, konuşmasında köylerdeki su sorununa dikkat çekti. Arıkan, "Geçen yıl projeyi başlattık ihalesi tamam ama henüz firmaların çalışmaları bitmiş değil. Firmaların etüt çalışmaları devam ediyor. Ciddi anlamda endişeliyiz. İçme suyu başka bir şeye benzemez." dedi.

Karlıova Belediye Başkanı Veysi Bingöl, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, Ilıcalar Belde Belediye Başkanı Mehmet Akif Günerigök, Sancak Belde Belediye Başkanı Nusret Koçin katıldı. Toplantıda bölge müdürleri ve bazı belediye başkanları söz alıp çalışmaları hakkında sunumlar yapıp taleplerini dile getirdi.

Program ilçe ve belde belediye başkanlarının sorun ve talep arzı ile beraber çözüm noktasında istişareler neticesinde sona erdi. (İLKHA)

 

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir