• DOLAR 32.241
  • EURO 34.864
  • ALTIN 2416.474
  • ...
Gaziantep’te İl Koordinasyon Kurulu toplandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep’te yürütülmekte olan kamu yatırım çalışmalarının genel değerlendirmesinin yapıldığı ve devam eden projelerin son durumlarının görüşüldüğü 2022 Yılı 3. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı, Vali Davut Gül başkanlığında gerçekleştirildi.

İlçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı bölge müdürleri ve il müdürlerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantının açılışında konuşan Vali Gül; "Gaziantep’te, genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait 299, mahalli idarelere ait 282 olmak üzere toplam 581 projede çalışma yürütülüyor. Bu projelerin toplam değeri 26 Milyar TL, toplam harcaması 6.3 Milyar TL, 2022 yılı ödeneği 5.2 Milyar TL, dönem sonu itibariyle yapılan harcama ise 1.6 Milyar TL’dir. Yürütülmekte olan genel ve özel bütçeli kuruluşlara ait toplam 299 projenin bütçeleri 20 Milyar TL, Mahalli İdareler tarafından yürütülen projelere baktığımızda ise yürütülmekte olan toplam 282 projenin toplam bütçeleri 5.9 Milyar TL’dir." dedi.

Toplantı sonunda kurum amirlerine ve kaymakamlara talimat veren Vali Davut Gül, orman yangınları ile ilgili her kurumun çalışma alanında yangın tedbirlerini gözden geçirmesini, AFAD tarafından gerçekleştirilen afet eğitimlerinin bütün kurumlar nezdinde artırılmasını talep etti.

Kurumların hizmet binalarında depreme dayanıklılık testlerini yaptırmasına özen göstermesini de isteyen Vali Gül, yatırımlar konusunda her kurumun yatırım tekliflerini şimdiden gözden geçirerek yatırım teklif çalışmalarını yapmasını, vaka sayılarının artması ile birlikte Covid 19 kaynaklı sıkıntıların artmaması için her kurumun salgın tedbirleri konusunda önlemlerini artırmasını istedi. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir