• DOLAR 32.493
  • EURO 34.798
  • ALTIN 2442.15
  • ...
Konya 300 haftadır ayakta
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Konya İnanç Özgürlükleri Platformu 300. hafta basın açıklamasını Kudüs gündemli yaptı.

 

Platformun bu haftaki basın sözcüsü Bayram Vanlı'nın okuduğu basın açıklamasına, "Sübhandır o Allah ki kulunu ayetlerini göstermek için Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütendir. Şüphesiz o işitendir bilendir." şeklindeki İsra Süresi 1. ayet ile başladı.

 

Haçlı savaşlarının onlarcasının sebebinin Kudüs'ün Müslümanların elinden alınması nedeniyle yaşandığını belirten Vanlı, "Allah'ın resulü Hz. İsa'nın davetinin Kudüs te yayılması onu Hıristiyanlar için bir kutsal mekân haline getirmişti. O yurdu elde edebilmek için nice savaşlar tertipleyip nice kanlar döktüler.

 

Muharref Yahudiliğin en sapkın anlayışlarından olan Siyonizm dünya emperyalizminin bir ön maşası olarak iş görünce emperyalist dünya Siyonist rüyayı kendi kontrollerinde gerçek kılmak istedi. İki nehrin arasını Yahudiler için vaat edilmiş topraklar olarak algılayan siyonist sapkınlık bunu gerçekleştirmek için her yola başvurmayı kendine bir itikat haline getirdi. İngilizlerin şark politikası olarak adlandırdıkları büyük projede böylelikle Siyonist Yahudilerde yer bulmuş oldu." ifadelerini kullandı.
Vanlı açıklamasının devamında, "Müslümanların yenilmişliği, yeni savaşlara hazır olmayışları, cahiliyet belası, siyasal ve kültürel geri kalmışlık, akidevi ve ameli bozulmalar kutsal toprakların Siyonist ve haçlı işbirliği ile işgalinin önemli sebeplerinden oldu. Müslümanlar bu işgale ciddi bir direniş gösteremediler. İzzettin El Kassam ve benzeri mücahit ulemanın gayret ve çabaları da işgali engellemeye topraklarımızı kurtarmaya yeterli olmadı." dedi.

 

Milliyetçi ve batıcı çözüm yolları üzerine oluşturulan hareketlerin de Müslümanların dertlerine deva olacak başarılar elde edemediğinin altını çizen Vanlı, "Çünkü Kudüs sıradan bir toprak parçası veya bir ulusal kimliğin üzerine inşa edileceği bir yurt değildir.

 

Her uykusunda Kudüs rüyası görenler, her uyanışında Kudüs hülyası ile uyananlar, her hüznünde Kudüs'ü hatırlayanlar, her sevincinde Kudüs için umutlananlar, her duasında Kudüs'ü ananlar ya şanla, şerefle Kudüs'e girecekler ya da bu yolda varlıklarını feda edeceklerdir. Selam Kudüs davasının yiğitlerine."diye konuştu. (Mehmet eskin-İlyas yavuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir