• DOLAR 32.34
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2384.553
  • ...
Ördek bahane, Çarşaf ve yabancı düşmanlığı şahane
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber - Mesut TUNCE

Başakşehir'deki bir parkın göletinde, kendilerine ait olduğu sonradan öğrenilen iki ördeği alarak çantalarına koyan iki çarşaflı kadına ait görüntüler "göletten ördek çaldıkları" iftirasıyla sosyal medyadan paylaşılmıştı. Olayın sosyal medyadaki bazı çevrelerce kötü niyetli bir şekilde gündeme getirilmesi üzerine İçişleri Bakanlığı devreye girdi.

Bazı duyarlı gazetecilerin araştırmaları neticesinde, Irak vatandaşı Zeynep El Zuheyri ve kardeşi Fatma El Zuheyri'nin, ördekleri 3 ay önce Eminönü'nden yavruyken aldıkları, evlerinde büyüttükleri, çıkardıkları sesten komşuların rahatsız olması üzerine uygun bir hayvan barınağına bırakmayı düşündükleri tespit edilmişti. Nitekim yapılan bu tespitler, Valilik ve İçişleri Bakanlığının araştırmasıyla da kayıt altına alınmıştı.

Olay tüm yönleriyle açığa çıkmışken dahi bir takım zevatın, kin kusarcasına, sırf yabancı ve çarşaflı oldukları için hırsızlık yaptılar suçlamasına devam ettikleri görüldü. Bakın, her şey gün gibi ortaya dökülmüşken dahi, yabancı ve İslam düşmanlığıyla ünlenmiş bir gazete, Zafer Arapkirli'nin konu hakkındaki yorumlarına dayanarak ne diyor?

Muhtemelen bu satırları okuyunca, "Olayın detayları açığa çıkmadan önce yapılmış  bir haber" diye düşüneceksiniz, ama emin olun ki çok yanılacaksınız. Haberdeki kötü niyeti açıkça ortaya koyan, "BURKA" kelimesinin özellikle vurgulanışını bir kenara bırakırsak bile, haberin 20 Temmuz Çarşamba günü öğleden sonra yapılmış olması gerçeği ne yazık ki hala orta yerde duruyor. Peki haber bununla mı kalıyor. Tabi ki hayır. Haberin devamında  şunlar kaydediliyor.

Evet görüldüğü gibi, bu Kemalist gazetenin haberine göre, vatandaş çarşaflı yabancı kadınların hırsız olmadığına inanmakta güçlük çekiyormuş(!)

Vatandaş neye inanmakta güçlük çekmiyor biliyor musunuz? Biz söyleyelim: Vatandaş, sizin aslında ördekleri sadece portakallı ve fırınlanmış olarak sevdiğinize, çalınmış olsa da bunu hiç umursamayacağınıza inanmakta güçlük çekmiyor. Duyarlı görünüşünüzün altında şeytani bir hak düşmanlığı olduğuna, olayla ilgilenmenizin tek sebebinin, çarşaf ve yabancı düşmanlığı üzerinden şekillendiğine yürekten inanıyor.

Gelelim olayın devamına...

İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri, veteriner eşliğinde Iraklı kız kardeşlerin Fatih'teki evine giderek ördekleri teslim aldı. Ördekler, ekip araçlarının arka bölümüne, hayvanlar için özel dizayn edilen kafese konularak Ankara'ya getirildi.

Gölbaşı Vilayetler Evi'nin bahçesinde koruma altına alınan ördeklere, buradaki ördek, kaz, tavus kuşu ve diğer hayvanlarla birlikte bakılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir