• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Suikaste uğrayan Abe'nin babası ve büyükbabası...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

South China Morning Post'un haberine göre, Moon Tarikatı olarak da bilinen "Birleşme Kilisesi" eski Başkanı Kwak Chung Hwan, düzenlediği basın toplantısında, eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun hem büyükbabasının hem de babasının Moon Tarikatı kurucusu Sun Myung Moon ile yakın ilişki içerisinde olduğunu ileri sürdü.

Tarikatın kurulduğu Seul'de konuşan Kwak, 1960'lı ve 1970'li yıllarda Japonya'daki siyasi liderlerin sol eğilimli hareketlere karşı "endişe taşıdıklarını", bu nedenle Moon Tarikatı lideri Sun Myung Moon'ın anti- komünist fikirlerinden etkilendiklerini ifade etti.

Kwak'ın, tarikat lideriyle yakın olduğu iddiasında bulunduğu Abe'nin büyükbabası Kişi Nobusuke, 1957 ile 1960 arasında ülkede başbakanlık görevinde bulunmuştu.

Bununla birlikte Abe Şinzo'nun babası Abe Şintaro da 1982 ile 1986 arasında Japonya'da dışişleri bakanlığı yapmıştı.

Eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo suikastı zanlısının eylemi yapma sebebi olarak tarikata yapılan bağışlar nedeniyle duyduğu garezi göstermesinin medyaya yansıması üzerine "kendisini derin bir sorumluluk içerisinde hissettiğini" belirten Kwak, basın toplantısını bu nedenle düzenlediğini söyledi.

Kore basınında Kwak'ın 2009'da tarikatın liderlik pozisyonuyla ilgili eleştirileri nedeniyle tarikattan ayrıldığı iddia edildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir