• DOLAR 32.602
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.124
  • ...
Sıcak havalar tarlalarda çalışan çiftçileri zorluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu sene yağışların fazla olması nedeniyle hasatlarda da artış oldu. Bu artış ise tarım işçilerinin bir yandan sevinmesini sağlarken diğer yandan da daha fazla çalışmalarına neden oluyor.

Güneşli havalarda, zor şartlar altında ter döken tarım işçileri, ekmeklerini bu şekilde kazandıklarını söyledi.

"Çok zor bir iş"

 

12 saat boyunca zor şartlar altında tarlada çalıştıkları söylenen tarla işçisi Erkan Adıgüzel, "Mecburen hayat şartlarından dolayı bu zor şartlarda, güneşin altında akşam saatlerine kadar çalışıyoruz, çok zor bir iş. Biz sabah saat 5’de başlıyoruz, akşam saat altı, altı buçuğa kadar bu işleri yapıyoruz, tırmık yapıyoruz, tırgan yapıyoruz, ot topluyoruz. Tabi 12 saat böyle güneşin altında çalışmak çok zor. Zaten sadece hasat vaktinde iş var, başka da yok." ifadelerini kullandı.

"Sıcak havalarda ekmek parası için çalışıyoruz"

 

Ekmek parası için her gün gelip zor şartlar altında tarlada çalıştıklarını belirten bir diğer işçi Feyzi Muhlif, "İşte sizin de gördüğünüz gibi tarlada, güneşin altında çalışıyoruz, zor bir iştir. Zor şartlarda yaşıyoruz onun için geliyoruz tarlada zor şartlar altında çalışıyoruz, mecburuz. Bugün hava bulutlu, biraz güzel ama dün bizim için çok zor geçti, çok sıcaktı. Devamlı geliyoruz, sıcak havalarda ekmek parası için çalışıyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir