• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bingöl’de halk otobüsleri grev kararı aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanı Nihat Kaya, yakıt alacak güçlerinin kalmadığını belirterek grev kararına mecbur kaldıklarını, oluşacak mağduriyetten dolayı halktan özür dilediklerini belirtti.

Öte yandan Bingöl Belediyesi ise yaptığı açıklamada, mevcut rayişin mazot fiyatlarının yüksek olduğu zaman alındığını ve gelinen noktada yakıt fiyatlarının düşüşte olduğunu, şuanki süreçte ciddi bir sıkıntının olmadığının altını çizdi.

“Halkımızı zor durumda bırakmak istemiyoruz”

Bingöl S.S. 18 Nolu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Nihat Kaya yaptığı yazılı açıklamada, “Yakıt pahalılığı nedeniyle artık çalışamaz duruma geldik. Bu sebeple 20 Temmuz Çarşamba günü istemeyerek de olsa 1 günlük çalışmama kararı aldık. Bu anlamda oluşacak tüm mağduriyetlerden ötürü halkımızdan özür diliyoruz.  Belediyeden yakıt desteği istedik ancak kendileri bize kendi araçlarının dahi yakıtlarını doldurmakta güçlük çektiklerini ifade ettiler. Şuanda yol ücretleri 4.5. TL iken halkımız bunu dahi ödemekte zorlanıyor. Biz yeni bir rayiş ile halkı zor duruma sokmamak için belediyeden yakıt desteği talebinde bulunduk. Belediye ise yeni bir rayiş düzenleyeceklerini söylemelerine karşın her hangi bir adım atılmadı. Açıkçası bu süreçte ümidimiz de yok.” dedi.

“Yakıt fiyatları inişteyken zam konuşulamaz”

Kooperatif Başkanı Nihat Kaya’nın açıklamaları üzerine Bingöl Belediyesi tarafından yapılan yazılı açıklamada ise, ”Öncelikle şunu belirtelim ki, yakıt fiyatları iniş seyrinde. Bu süreçte zam ve destek söz konusu değil. Bizler pandemi sürecinde düzenli aralıklarla mecburiyet olmamasına karşın gerek halkımızın gerekse de kooperatifin zor durumda kalmaması adına yakıt desteğinde bulunduk. Gelinen noktada yakıt fiyatlarında düşüş söz konusu. Yeni bir rayiş konusunda acele karar vermek halka zulüm olur. Biz daha önce mevcut rayişi düzenlerken mazot 30 ve üzeri bandındayken şuanki mazot fiyatı 25 bandında. Dolayısıyla bu talebin şuan için bekletilmesi daha uygun olacaktır. Süreci takip etmekteyiz. Umarız hep beraber bu sıkıntılı süreçlerin üstesinden geliriz.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir