• DOLAR 32.473
  • EURO 34.712
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Sivil polislerden öğretmene işkence iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Eğitim Sen İzmir şubesi yaptığı bir basın açıklamasıyla üyelerinden bir öğretmenin sivil polisler tarafından gece yarısı zorla araca bindirilip dağlık bir yerde işkence yapıldığını iddia etti.

 

İşkenceciler bulununcaya kadar bu işin sorumlusunun İzmir emniyet müdürü ve vali olduğu belirtilen açıklamada, "Hukuksuzlukların ve zalimliğin en üst boyutu 5 Haziran günü yaşandı. 5 Haziran grev etkinliğinden akşam 20.30 sıralarında arabasına dönen Eğitim-Sen İzmir 5 nolu Şube üyesi öğretmen Mehmet Tanrıverdi Alsancak semtinde 35 KEH 20 plakalı oto içerisine sivil polislerce zorla kafasına vurularak bindirilmiştir. Araba içerisinde başlayan işkence, silah kabzasıyla dayak, silah namlusunun başa dayanarak ölümle tehdit etmeler, küfürler Bornova dağlık arazide devam etmiştir. Saatler boyunca işkence küfür ve tehditlere maruz kalan arkadaşımız gecenin ilerleyen saatlerinde serbest bırakılmış ve hastaneden rapor almıştır. Tüyler ürperten bu barbarlığın cüreti nereden gelmektedir? Yeni yargısız infazlar ve faili meçhul! Cinayetler mi gündeme gelecektir?

 

Buradan bir kez daha hükümet yetkililerini İzmir Valisini ve İzmir Emniyetini uyarıyoruz! Bu hukuksuzluğu yapan kişiler bulununcaya kadar bu yaşanan işkencenin sorumluluğu İzmir emniyet müdürü ve İzmir valisinin üzerindedir" denildi. (Yunus Şani - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir