• DOLAR 32.332
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2285.011
  • ...
Alimler Oxin'de bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Başta Gaziantep, Diyarbakır, Bingöl, Bitlis, Siirt, Norşin, Zokayd olmak üzere Türkiye'nin bir çok ilinden hareket eden Medrese Hocaları, Alim ve Kanaat Önderleri Bitlis'in Mutki ilçesine bağlı Koyunlu beldesinde bulunan Oxin Medresesi'nde bir araya geldi.

 

Çözüm sürecinin masaya yatırıldığı toplantıya Şeyh Fethullah Ayte, Şeyh Abdullah Çevik, Şeyh Numan Sevgili, Melle Tahir Baran, Melle Zeki Kadir, Melle Ahmet Ayıntâbî ve Melle Tayyip Elçi katıldı. Mazlumder GİK üyeleri Abdurrahim Çelik ve Mehmet Alkış'ın da katıldığı İstişare toplantısında Alimler tek çatı altında toplanma kararı aldı.

 

Şeyh Fethullah Ayte, konuşmasında birlik ve beraberlik çağrısı yaparken, Bingöl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Çiçek ise, "Artık birlikte hareket ederek, canla, başla çalışıp ülke meselelerine çözüm üretmeliyiz" dedi.

 

Mazlumder GİK Üyelerinden Mehmet Alkış, çözüm sürecini 'İyi bir başlangıç ve hayra açılan kapı' olarak değerlendirdiklerini belirtirken, Abdurrahim Çelik ise kalıcı barışın tesis edilebilmesi için herkesi sorumluluk almaya çağırdı. (Şefik Mert - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir