• DOLAR 32.557
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2458.321
  • ...
İmralı Dönüşü BDP`den Açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Demirtaş, şunları söyledi: "Heyete dizayn verme çabasını anlamıyoruz. Partimizin İmralı`ya göndereceği heyetle ilgili kendini yetkili görür, yaklaşımını bu şekilde sürdürürse konuyu yeniden değerlendiririz. Öcalan`la bu konuları tartıştık.

Hükümet bir kez daha heyetimizi belirleme gibi yetki görürse partimizin tutumu farklı olur. Önümüzdeki 15 gün içinde bir heyetimizin daha İmralı`ya gitmesi gerekiyor. Hükümet içinde bulunduğumuz sürecin, bizim çabamızın, herkesin sürdürdüğü desteğin ne anlama geldiğini umarım biliyordur. Kendileri de bu ciddiyetle yaklaşır diye ümit ediyoruz. Kendilerini bu konuda ciddiyete davet ediyoruz. Heyetimizi dizayn etme çabalarını kabul etmiyoruz. Öcalan`a ve sürece saygımız nedeniyle gittik"

ÖCALAN`DAN GEZİ PARKI YORUMU

Selahattin Demirtaş, Öcalan`ın Gezi Parkı ile ilgili olarak "Direnişi anlamlı buluyor ve selamlıyorum. Elbetteki bu duruş yeni bir siyasal kırılma yaratmıştır. Ancak hiç kimse ulusalcı, milliyetçi, darbeci çevrelere de kendini kullandırmamalı. Bu hareketin onların denetimine girmesine Türkiyeli demokrat, devrimci, yurtsever ve ilerici çevreler izin vermelidir"dediğini belirtti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir