• DOLAR 32.558
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2422.833
  • ...
Kürtçe Hutbe ilgi çekiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Cuma hutbelerinin Kürtçe de okunabileceğini bizzat dile getiren Başbakan'ın beyanından sonra, Şırnak merkez camilerinde okunan Kürtçe hutbeler ilgi çekiyor.

Şırnak merkez camilerinin bir kısmında Cuma hutbeleri Türkçe okunduktan sonra, Kürtçe hutbe ile devam ediliyor.

Geylani Camii imamı Molla Guhdar Zeyrek tarafından okunan hutbede Kardeşlik teması işlendi. Önce Türkçe okunan hutbenin bitiminde bu defa Kürtçe Hutbe okundu.

Allah'u Teala'nın Müminleri kardeş ilan ettiğini belirten Molla Guhdar Zeyrek; "Müslüman Müslümanın kardeşidir. Ona zulüm etmez, onu düşmana teslim etmez. Kim bir kardeşinin ihtiyacını giderirse Allah da onun ihtiyacını giderir. Kim bir Müslümanın bir sıkıntısını giderirse Allah da onun kıyamet sıkıntılarından birini giderir. Kim bir Müslümanın kusurlarını örterse Allah da kıyamet günü onun kusurunu örter. O zaman aranızdaki anlaşmazlıkları bitirip, huzur ve barışı getirecek işlerde yardımlaşın. Kendiniz için istediklerini kardeşiniz için de isteyin" ifadelerini kullandı.

Cami çıkışında görüşlerine başvurduğumuz cami cemaati ise, okunan Kürtçe hutbeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, "Türkçe okunduğunda çoğunu anlamıyor, hatta dinlerken uyku tutuyordu. Şimdi ise hem Türkçe hem de Kürtçe okunuyor. Kürtçe okunduğunda daha iyi anlıyor ve daha büyük haz alıyoruz. Söylenenleri daha iyi anlamak camiye olan ilgiyi de arttırıyor" şeklinde konuştu. (Mustafa Erkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir