• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Hava durumu nasıl olacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzeydoğusu ile güneybatı kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile bu akşam saatlerinde Denizli'nin güneyi, Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, doğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Kuvvetli rüzgâr uyarısı:

Rüzgarın, Marmara'nın güneybatısı, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güney ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi

Bölgelerde hava durumu

Marmara: Az bulutlu, zamanla doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bu akşam saatleri ile yarın (Cuma) öğle saatlerinde Güney Ege'nin iç kesimlerinin parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Denizli'nin güneyi ile Muğla ve Aydın'ın iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, doğusunun iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz. Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yerel sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın, bölgenin güney ve batısında güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Denizlerde hava durumu

Ege’de fırtına; Batı Karadeniz, Marmara, Doğu Akdeniz ve Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu yer yer sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6, yarın (Cuma) öğle saatlerinden itibaren Bartın-Zonguldak kıyı kesimleri 5 ila 7; Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan, doğusu güneybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m, batısı 2,5 m, yarın (Cuma) Bartın-Zonguldak kıyı kesimleri 3,0 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

Marmara: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m; Görüş: İyi.

Ege: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 5 ila 7, Orta ve Güney Ege'de kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0 m, Orta ve Güney Ege’de 3,0 ila 4,0 m; Görüş: İyi.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık; Rüzgar: Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, yarın (Cuma) Antalya Körfezi sabah saatlerinde kuzeydoğudan 3 ila 5; Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, yarın (Cuma) batısı akşam saatlerinde 5 ila 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0, doğusu yarın (Cuma) akşam 2,5 m; Görüş: İyi.

Van Gölü: Az bulutlu ve açık, Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren kuzeydoğudan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50 m, gece saatlerinden itibaren 0,75 ila 1,0 m; Görüş: İyi. (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir