• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
Adana Umut Der'den 950 aileye gıda yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - İhtiyaç sahibi ailelere düzenli aylık yardımlarda bulunan Adana Umut Der Gıda Bankası, muhtaçların yüzünü güldürmeye devam ediyor.
Mayıs ayı faaliyet raporunu kamuoyuyla paylaşan Adana Umut Der Gıda Bankası Başkanı Selahattin Yeniay, Mayıs ayı içerisinde 950 aileye gıda yardımında bulunduklarını kaydetti

 

Derneklerinde kayıtlı bulunan mağdur aile sayısının bin 818'e ulaştığını ifade eden Yeniay; "Bu ailelerden 753'i halkımızdan, 35'i Afgan, bin 13'ü ise Suriyeli ailelerden oluşmaktadır. Bu bin 818 aileden ancak 950 aileye yardımda bulunabildik. Biz kendi imkânlarımıza göre ancak bu kadar aileye yardım yapabildik. İnşallah imkânlarımız arttıkça diğer ailelere de yardım etmeye çalışacağız" dedi.

 

Mayıs ayı içerisinde yapılan yardımlar hakkında istatistikî bilgiler de veren Yeniay, "Yardım kapmasında; 4.841 kg kuru gıda malzemesi, 3.800 kg sebze, 372 parça mutfak malzemesi, 485 parça kilim, yatak, battaniye gibi ev eşyası, 1131 parça giysi, 49 çift ayakkabı yardımında bulunduk. Bu yardımlarımızın TL olarak tutarı takriben 69 bin 780 TL'dir" dedi.

 

Yardımların sürdürülebilir olabilmesi için hayırsever Adanalılardan destek beklediklerini belirten Yeniay, "3 aylar içerisindeyiz, zaten akabinde Ramazan ayı vardır. Bu zaman dilimi halkımızın daha çok yardımda bulunduğu aylardır. Zaten daha çok bereketlere vesile olmaktadır. Kazaların, belaların define de sebep olmaktadır. Aynı zamanda ahrete yatırımdır. İnşallah bu aşkla, bu şevkle hayırsever halkımızın katkılarını daha fazla bekliyoruz. Böylece biz de daha fazla muhtaç aileye ulaşıp yardım edebilelim" diye konuştu. (Ayhan Kaya - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir