Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dört dilde hizmet
Basınla bir araya gelen Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce bilen personelle yöre halkına hizmet verdiklerini söyledi.
DİYARBAKIR - Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinden basın mensuplarıyla bir araya gelen Diyarbakır Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, göreve geldiği günden bu yana yaptığı hizmet ve değişiklileri kamuoyuyla paylaştı.
Diyarbakırlı vatandaşların önemli tedavileri için başka şehirlere gitmek zorunda kaldıklarını hatırlatan Kurtoğlu, "Vatandaşlarımız eskiden sabahın 5'inde hatta akşamdan hastane bahçesinde yatarak fiş almak için sıra bekliyorlardı. Ancak özellikle Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin faaliyete girmesi ile birlikte Diyarbakır başta olmak üzere bölgedeki diğer il ve ilçelerin yanı sıra bazı komşu ülke vatandaşlarına da sahip olduğu tıbbi teknik ve donanımla hem bir özel hastane hem de bir otel formatında hasta memnuniyeti ön planda tutularak hizmet verilmektedir. Hatta "Diyarbakır bölgenin sağlık üssü konumuna geldi' diyebiliriz" ifadelerini kullandı.
Dört dilde hizmet
Eskiden bölgede görev yapmaktan korkan uzman doktor ve hemşirelerin bugün en dağlık, en ücra yerlerde bile görevlerini severek yaptıklarını ifade eden Kurtoğlu, "Bazı hastanelerimizde yaşadığımız hemşire sıkıntısının giderilmesi yönünde çalışmalar yapmaktayız. Çözüm süreci ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde her katta çok dilli hasta karşılama ve yönlendirme ekibimizi kurarak Kürtçe, Türkçe, Arapça ve İngilizce bilen personellerimizle yöre halkının bu alandaki ihtiyaçlarına da cevap vermekteyiz. Bu alandaki bir diğer projemizle İŞKUR bünyesinde alacağımız dört ayrı dil bilen 100 personel ile birlikte kapıda karşılanan yaşlı ve hastaneyi bilmeyen hastalarımıza hastane işlemleri bitinceye kadar refakat edecek bir ekip oluşturacağız" şeklinde konuştu.
Hastaların çocukları için de projeleri olduğunu belirten Kurtoğlu, "Sıra bekleyen ya da muayene olan hastalarımızın çocuklarının hastanede mağdur olmamaları için çocuk oyun alanı kurarak bir çocuk bakıcısı refakatinde hizmet vermekteyiz. Hastalarımız çocuklarını oyun alanında görevliye teslim ederek gönül rahatlığıyla işlemlerini yapmaktalar" dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kadınlar için ameliyathane
Kanser hastası bazı kadınların tedavi olmada sıkıntı çektiklerini belirten Kurtoğlu, "Kanser hastası olan bazı kadınlar, çalışanları erkek olduğu için hastaneye ameliyat olmaya gelemiyorlardı. Bu yüzden bütün çalışanları bayan olan bir ameliyathane yapmayı planladık. Kanser hastası olan bayanların son dönem tedavileri için Palyatif Bakım Merkezi kuracağız" diye konuştu. (Hüseyin Yalçın - İLKHA)