Kar-Der'den hayırseverlere plaket
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Kar-Der, düzenlediği programla, son bir yıllık sosyal ve kültürel çalışmalarında kendilerine maddi ve manevi yardımlarda bulunanlara plaket verdi.
BİNGÖL - Karlıova ilçesinde faaliyet gösteren Karlıova Eğitim, Kültür, Sağlık, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Kar-Der) tarafından düzenlenen akşam yemeğinde son bir yıllık çalışmalarında ihtiyaç sahiplerine gıda ve giyim yardımı, Ramazan çadırı, kutlu doğum etkinliği ve kutlu doğum siyer sınavı gibi programlarında maddi ve manevi yardımlarda bulunan vatandaşlara plaket verildi. Kar-Der hizmet binasında düzenlenen geceye birçok esnaf, eğitim görevlisi, sivil toplum örgütü temsilcileri ve hayırsever vatandaşlar katıldı.
Serdin Kılıç'ın Kuran tilaveti ile başlayan programa konuşmacı olarak katılan Doğruhaber Gazetesi yazarlarından İbrahim Dağılma, yapılan hayır çalışmalarının önemine değindi.
Misafirlere seslenen Dağılma, "Öncelikle Yüce Rabbim yaptığını ve yapacağınız maddi ve manevi yardımlarınızdan dolayı sizlerden razı olsun. Neticede yaptığınız yardım ve destekler toplumumuzun selameti için ve daha güzellikler ulaşması için çaba sarf eden birer temsilci olarak buradasınız. Dünya hayatımıza baktığımızda iş güçle uğraşmaktan başka bir şey yapmıyoruz, ama isteriz ki, o dünya koşulları içerisinde bizim bu gidiş gelişlerimiz ahirete dönük Allah'ın rızasını kazandıracak bazı ameller olsun. Küçük deyip küçümsemeyin, bundan ne olur demeyin. Deniliyor ki kişi kıyamet gününde Allah ona öyle bir ecir verecek ki, öyle makam ve mertebeler verecek ki tabi ki kişi şaşıracak. Kendi ameline bakarak der ki; Yarabbi vallahi ben bunu hak edecek bir şey yapmadım ve Yüce Rabbim yaptığı iyilikleri ona göstererek, kişi bakar bir gün bir muhtaca el atmış ya da bir kuruluşa hayırda bulunmuş, bir dulun elinden tutmuş, bir yetimin elinden tutmuş, bir borçlunun sıkıntısına yardımcı olmuş ve o küçük gördüğü şey bakıyor ki kıyamette koca bir dağ gibi mükafat olarak çıkmış. Önemli olan işin büyüklüğü ya da küçüklüğü değil her şeyden önce tabi ki önemli olan niyettir" dedi.
Ben malımı bire yediyüz olarak veriyorum
Konuşmasına Hz. Osman'ın hayatından bir örnek vererek devam eden Dağılma, "Medine döneminde kıtlık zamanında bakıyorlar bir kervan ve 70 deve yüküyle geliyor ve Medineliler soruyor, soruşturuyorlar bu kervan kimin diye ve kervan Hz. Osman'ın çıkıyor. Tabi ki zengin tüccarlar hemen Hz. Osman'a koşuyorlar, bu deve yüklerindeki gıdaları bize sat Medine'deki yoksullara, fakirlere verelim ki bu kıtlık ortadan kalksın. Hz. Osman der ki, siz bana bire kaç vereceksiniz, bir tanesi bire iki, birisi bire iki, birisi bire üç veririm der. Hz. Osman yok mu daha fazla veren dediğinde çok zengin olanlardan bazıları bire on verir ve en sonunda bir tanesi bire yirmi verir ve Hz. Osman bekler başka artıran olmuyor, tabiki bu günün ekonomisi ile kıyaslarsak kimse bire yirmi bile veremez. Hz. Osman "ben malımı bire yediyüz verene veriyorum" der ve herkes şaşırır. Tüm tüccarlar bir olsa bile bire yediyüz veremez. Soruyorlar kim bir yediyüz verebilir, Hz. Osman da, siz bilmiyor musunuz Yüce Allah ayetinde "ben bire yediyüz veriyorum" diyor. Kervanının tümünü Allah rızası için Medine'deki fakirlere infak ediyor. Eminim ki siz hayırseverlerde Hz. Osman'ın yaptığını yaptınız, yaptığınız her yardımda, her iyilikte bire yediyüz kazandınız" diye konuştu.
Gecede konuşan Dernek Başkanı Murat Akansu ise, "Bizler Karlıova ilçemizde insani ve İslami amaçlar doğrultusunda eğitim kültür yardımlaşma ve dayanışma alanında çalışma yapan, gücünü ve sorumluluğunu Rabbinden, metodunu ise Hz. Muhammed'den (sav) alan bir sivil toplum kuruluşuyuz. Bu amaç ve çalışmalar ışığında ihtiyaç sahiplerine gıda-giyim vs. yardımı, ramazan çadırı gibi maddi ve manevi yardımlarda halkımız arasında köprü görevi görürken, kutlu doğum etkinlikleriyle halkımıza Peygamberimiz, rehberimiz Hz. Muhammed'in mesajını ve davasını ulaştırma gayretinde olduk. Ayrıca bir diğer çalışma alanı olarak iki senedir Kuran-ı Kerim meal sınavı ve Resullulah'ın hayatını, mücadelesini, ahlakını konu alan kutlu doğum siyer sınavları düzenliyoruz. Geçtiğimiz Mayıs ayında bir kutlu doğum siyer sınavı düzenledik. Bu sınava öğrenci, yetişkin, kadın, erkek toplumun her kesiminin yoğun ilgisini gördük. Bu yıl Karlıova'da 900 kişi sınavımıza başvurdu. Bu çalışmalarımızda sizin gibi değerli sorumluluk sahibi ve duyarlı kardeşlerimizden her zaman destek gördük, bu çalışmalarımızı sizin desteğinizle icra edebildik. Rabbim hayırlarınızı kabul etsin" dedi.
Konuşmaların ardından 44 kişiye plaket verildi. Plaket verilen ilçe milli eğitim müdürü Sema Tufan, ilçe ve köy okul müdürleri Hüsnü Hanbeyince, Özkan Bingöl, Aziz Bingöl, A.Menaf Filiz ve diğer öğretim üyeleri, ilçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bingöl, Karlıova yerel gazetesinin imtiyaz sahibi Serkan Bingöl, hayırsever ilçe esnafı ve şoförler memnuniyetlerine dile getirerek Kar-Der'e teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ayhan Gökçek kısa bir konuşma yaparak, "Birlik ve beraberliğin olduğu yerde, samimiyetin olduğu yerde, barışın olduğu yerde, faydanın olduğu yerde, hayrın olduğu yerde kurumsal anlamda biz her zaman varız ve çalışmalarımız arkadaşlarımızla beraber her zaman devam edecek" dedi.
Karlıova Lisesi Müdürü Hüsnü Hanbeyince de yaptığı konuşmasında "bu tür alanda hizmet eden ve topluma yararlı olan böyle kuruluşların her zaman yanında ve emrindeyiz" ifadelerini kullandı.
Karlıova esnafından İlyas Bingöl ise, "Değerli arkadaşlar böyle hayırlı insanları bir arada gördüğümde Mevlana'nın sözü aklıma geliyor, sen bensin, ben de senim, burada arkadaşların uzun zamandan beridir faaliyetlerini görüyoruz. Karlıova'da gitmediği ev ve köy kalmamıştır, çalmadığı kapı kalmamıştır, bütün ihtiyaç sahiplerinin derdine derman olmuşlardır, böyle çalışmada emeği geçen bütün dernek gönüllülerine teşekkürlerimi sunar ve her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz" dedi.
Program yapılan yemek ikramı ile sona erdi. (Bülent Temiz - İLKHA)