• DOLAR 32.558
  • EURO 34.919
  • ALTIN 2435.41
  • ...
Eski Rus Pazarı çöplüğe döndü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Erciş Kaymakamlığı ve belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta bulunan eski Rus Pazarı'na atılan çöpler ilçe merkezinde görüntü kirliliğine neden olurken, çöplerden gelen kokular ise, Yeni Rus Pazarı esnafını canından bezdirdi.


Defalarca yetkililere gitmelerine rağmen yetkililerin sorunlarıyla ilgilenmediğini söyleyen Yeni Rus Pazarı esnafı bu çöplerin sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirterek, Kaymakamlık ve belediyeye 400 metre uzaklıkta ve ilçe merkezinde olmasına rağmen yetkililerin bu soruna neden eğilmediğini merak ettiklerini ifade ettiler.


"Burada çöplerin içinde yaşıyoruz"
Bununla ilgili imza topladıklarını belirten pazar esnafından Muharrem Bayram, "Burada çöpün içinde yaşıyoruz. Çöpü getirip ağzımızın içine koymuşlar. Çarşının ana merkezine, 10 km uzaktan çöp getirilip, buraya dökülüyor" diyerek olaya tepki gösterdi.


"Yerel yönetim diye bir şey yok"
Çöplüğün kokusundan burada duramadıklarını belirten Bayram, "Zaten çöpün kokusu yeterince bizi rahatsız ediyor. Ayrıca çöpler yakıldığında biz burada hiç duramıyoruz. Yerel yönetim diye bir şey yok bu memlekette. Belediye eski Başkanı Fatih Çiftçi şuan çöpün olduğu yerden bizim barakaları kaldırdı. 'Size burada modern bir işyeri yapacağım' dedi. Ama milletvekili oldu, söylediğini yapmadı. Ondan sonraki belediye başkanı da bir şey yapmadı " dedi.


"Çöpler kaymakamlık ve belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta!"
Pazar esnafından İlhan Varlı da, "Kaç kere yetkililere gitmemize ve imza toplamamıza rağmen bu çöplüğe bir çözüm bulmuyorlar. Belediyeye ait olan bu arsa kaymakamlığa ve belediyeye sadece 400 metre uzaklıkta yer almasına rağmen çöplük içinde yaşıyoruz. Burada günlerce bekletilen çöplüğün kokusundan ve kirliliğinden dolayı rahatsız oluyoruz. Çöplük etrafa hastalık saçtığı için müşterilerimiz gelmiyor. Bu çöplüğün etrafında aileler, çocuklar ve pastane imalatı bulunuyor. Biz buradan da yetkililere seslenerek bir çözüm bulmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.


"Verilen sözler yerine getirilmedi"
Belediyenin kendilerine defalarca vaatlerde bulunmasına rağmen sözlerini tutmadığını söyleyen Selim Coşkun ise, "Üç dönemdir milletin oylarını alıyorlar. Biz size dükkân yapacağız, iş merkezi yapacağız diye milleti kandırıyorlar. Depremden önce Rus Pazarı'nın eski yerinden bizi zorla kaldırıp, size 15 gün içinde burada temel atıp dükkânlara başlayacağız demelerine rağmen, şuan bizim kaldığımız yerde çöp yığınları bulunuyor" şeklinde konuştu.


Eski Rus Pazarı'nın ilçenin göbeğinde olmasına rağmen köpek ve eşek leşlerinin buralara atıldığını iddia eden Coşkun, "Biz bu durumu yetkililere bildirdiğimiz zaman belediye temizlik işleri müdürü hemen geliyoruz demesine rağmen 2 gün hayvan leşleri burayı kokutuyor. Ondan sonra gelip temizliyorlar. Bu utanılacak bir manzaradır" dedi.


"Sorunumuz seçim malzemesi yapılmasın"
Sorunlarını seçim malzemesi yapıldığını belirten Coşkun, "Sürekli kalıcı esnaflar için bir yer yapmalarını istiyoruz. Bizim temennimiz budur. Buradaki esnafı perişan etmişler. Rus Pazarı'nın haline bir çare bulsunlar ve bunu seçim zamanına götürüp propaganda aleti yapmasınlar. Seçim zamanından önce bu işe el atsınlar" çağrısında bulundu.
Pazar esnafından Muzaffer Tunç ise, "Rus Pazarı'ndaki çöplük için Ak Parti ilçe başkanına bizzat 3 kere haber gönderdim. Gel bu esnafın haline bak ama menfaati olmadığı için gelmedi. Bu esnafların 10 tane nüfusu var. Hiç Allah'tan korkmuyorlar mı? Gitsinler bütün memleketleri gezsinler burası gibi duyarsız yetkililer var mıdır? Bir de kalkıp bizden oy istiyorlar. Ben nasıl Ak Parti'ye oy vereceğim? Belediye eski Başkanı Fatih Çiftçi bize namus sözü verdi, pasaj yapacağım diye, milletvekili oldu bir daha yüzünü görmedik. Bunu Başbakan ve Milletvekili Fatih Çiftçi duysun" şeklinde konuştu.


"Bu kokudan hiç mi rahatsız olmuyorsunuz?"
"Yetkililer bu kokudan hiç mi rahatsız olmuyorlar Belediye Başkanı ve Kaymakam hiç bu manzaraları görmüyor " diyen Tunç, "Hiç milletvekili yönetime bu durumu söylemiyor mu? Bu Rus Pazarı'nın haline bakın. Mahalle toplantılarında Rus Pazarı'nın yanında pasaj yapacağız diyorlar. Peki, bu sözler nereye gitti? Yarın seçimlerde onun yüzüne vurulacak bunlar" ifadelerini kullandı.(Hamza Kaya/Sinan Bilici- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir