• DOLAR 32.567
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2448.287
  • ...
`Sokaklar Serbest Bırakılmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Açıklamada Gül`ün "Sokaklar serbest bırakılmalı" ifadesine yer verildi.

Gül, aşırı gaz kullanımıyla ilgili İçişleri Bakanı Muammer Güler ile görüştüğünü, konuyla ilgili soruşturma açıldığını hatırlatıp, Güler ile bu konuyu tekrar konuşacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül Türkiye`de yaşanan son olayların Ortadoğu ülkelerindeki olaylara benzemediğinin altını çizerek, olayların ABD, İngiltere ve İspanya`da rastlanacak tipte olduğunu kaydetti.

Bu ayrımın iyi yapılmasını isteyen Cumhurbaşkanı Gül, "Olayları yakından takip ediyorum. Bazılarına şunu söyledim: Bunlar, aslında gelişmiş demokrasilerdeki ülkelerin meselelerine benziyor. İspanya, ABD ve İngiltere`deki meselelere benziyor. Türkiye`de olaylar, olağanüstü haller kalksın, faili meçhuller kalksın diye çıkmıyor. Türkiye olarak geldiğimiz noktanın kıymetini bilelim" değerlendirmesinde bulundu.

PROVOKASYON UYARISI
Olayları fırsat bilerek bir takım provokasyonların yapıldığına da işaret eden Gül, provokatörlere fırsat verilmemesi gerektiğine dikkati çekti. Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye’nin imajını bozmaya da kimsenin hakkının olmadığını dile getirdi.

Twitter ve sosyal medyayı çok kullanan biri olarak bu alanlarda yalan, kışkırtıcı ifadeler, küfür ve hakaret kullanılmaması gerektiğini anlatan Gül, bunları yapanların suç işlediğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye`deki tartışmaların uygun platformlara taşınması ve sokakların serbest bırakılması gerektiğini anlatırken, bu konuda Türkiye Barolar Birliğinin telkinlerinin de etkin olacağını söyledi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir