• DOLAR 32.442
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2443.223
  • ...
Modern sulama sistemlerine yüzde 50 hibe desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Resmi Gazete'de yayımlanan sulama makine ve ekipmanlarının alımının desteklenmesine ilişkin usul ve esasları belirleyen tebliğle Bakanlık, modern basınçlı bireysel sulama tesisleri ve makine ekipmanlarının kullanımını yaygınlaştırmayı; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını, kalite ve miktar açısından suyun korunmasını, zor şartlarda çalışan üreticilerin işlerini kolaylaştırmayı ve üretim maliyetlerini düşürmeyi hedefliyor.

 

Üreticiler tebliğde belirtilen 7 ayrı yatırım konusunda hibe alabilecek. Tarla içi damla sulama, tarla içi yağmurlama ve tarla içi mikro yağmurlama sulama sistemi kurulması, lineer sistem yağmurlama sulama makinesi alınması, center pivot sistem yağmurlama makinesi alınması, tamburlu sistem yağmurlama makinesi alınması ve güneş enerjili sulama sistemleri kurulmasını kapsayan yatırım konularında üretici Bakanlık tarafından desteklenecek.

 

Başvuru için son gün 30 Temmuz
Yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler ile Sulama Kooperatifleri ve Türk Ticaret Kanununda tanımlanan kolektif, limited ve anonim şirketler başvuruda bulunabilecek. Başvurular tebliğin yayınlandığı 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren 60 gün içerisinde İl Tarım Müdürlüklerine veya valiliğin yetkilendirdiği ilçe müdürlüklerine yapılacak. Tebliğ kapsamında kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe verilecek. Hibeye esas mal alım tutarı gerçek kişiler için en fazla 100 bin, tüzel kişiler için ise 200 bin lira olacak.    (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir