• DOLAR 32.619
  • EURO 35.438
  • ALTIN 2509.538
  • ...
Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Yünkül: Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık çalışanları tarafından Bursa Dört Çelik Çocuk Hastanesi önünde düzenlenen basın açıklaması metnini sağlık çalışanları adına Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül okudu.

Saldırının kınandığı açıklamayı okuyan Konya Şehir Hastanesinde görev yapan Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ekrem Karakaya'nın uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi kınamak, tepki göstermek ve toplum duyarlılığını artırmak için toplandıklarını belirten Yünkül, "Yıllardır 'sağlıkta şiddete hayır', 'sağlıkta şiddet son bulsun' diye çaba gösterirken, yetkililerden şiddetin engellenmesi için önlem almasını beklerken, bırakın şiddetin azalmasını artık cinayet haberleri neredeyse sıradanlaştı." şeklinde konuştu.

"Tüm yetkilileri bir kez daha göreve davete ediyoruz"

Sağlık çalışanlarının kendi sorunlarını bir kenara koyarak bir an önce hastaya, yaralıya müdahale etmek için olağanüstü çaba sarf ettiğini belirten Yünkül, "Yaşam ile ölüm arasında yaşama uzanan ellere saldırmak neden, niyedir? İnsanımızın sağlığı için canla, başla görev yapan sağlık çalışanlarımıza yönelik her türlü şiddeti, kimden ve nasıl geldiğini ayırt etmeksizin lanetliyoruz. İnsan hayatına kast edilerek ortaya konan korkunç şiddet olayları bizleri ve sağlık camiamızı derinden sarsmıştır. Sevginin, merhametin ve hoşgörünün sembolü olan bir sahada böylesi kahreden olayların bir daha yaşanmaması için tüm yetkilileri bir kez daha göreve davete ediyoruz." şeklinde konuştu.

"İçi boş olarak çıkarılan kanun ya da yönetmelikler, bu soruna çare olmaktan çok uzaktır"

Yünkül, "Sağlıkta memnuniyetin yüzde 80'lere ulaştığı bir noktada, her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet uygulanması kesinlikle kabul edilemez. Kim tarafından, ne sebeple yapılırsa yapılsın, sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili hain saldırılar hem sağlık çalışanlarına hem de toplum sağlığına yapılmış bilinçsiz, ahmakça, kabul edilemez ve affedilemez bir suç unsurudur. Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz 'sağlıkta şiddete sıfır tolerans' mücadelesinin hedefine ulaşması için, tüm önlemler kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmelidir. İçi boş olarak çıkarılan kanun ya da yönetmelikler, bu soruna çare olmaktan çok uzaktır. Saldırganların cezalandırılması noktasında maalesef ya hukuki boşluklar mevcut ya da var olan mevzuatın uygulanmasında zafiyet bulunmaktadır. Adalet herkes için eşit ve hakkaniyetli işlemelidir. Bu konuda gündemimiz net, hedefimiz tektir. Sağlık çalışanları olarak sesimizin duyulmasını, mesajlarımızın alınmasını, şiddete çözümün artık ertelenmemesini, mesleğimizin daha fazla örselenmemesini istiyoruz." diye belirtti.

"Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir"

Sağlık-Sen Bursa Şube Başkanı Gökhan Yünkül

Sağlık alanında yaşanan saldırılara yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu ve önleyici çözümler alınmadan; saldırı gerçekleştirildikten sonra alınan güvenlik önlemleriyle ya da kınamacı yaklaşımlarla bu sorunun çözülemeyeceğini dikkati çeken Yünkül, "Bu noktada artık sabrımız kalmadı. Sıradan bir alışveriş merkezine bile girmeden X-Ray cihazından geçerken, güvenlikler tarafından insanların üstleri aranırken, hastaneye giden bir saldırgan, elini kolunu sallayarak, elinde bıçak, belinde silah ile rahat rahat sağlık çalışanlarının en mahrem alanına kadar girip cinayet işleyebiliyorsa, bu konuda herkes üzerine düşeni almalı, bir an önce gereğini yapmalıdır. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır." dedi.

"Hukuki düzenlemelerin geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz"

Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini söyleyen Yünkül, " Bir kez daha, ısrarla yineliyoruz. Hukuki düzenlemelerin, geliştirilerek uygulanmasını talep ediyoruz. Halkımızı, şiddete uğrayan sağlık çalışanlarının yanında olması ve şiddet uygulayanları toplumdan tecrit etme noktasında duyarlılığa davet ediyoruz. Bu vesileyle, Kardiyoloji Uzmanı Dr.Ekrem Karakaya kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, sağlıkta şiddetin son bulmasını ümit ediyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir