• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siirt’te borcundan dolayı caminin elektriğinin kesilmesine cemaat tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt’te borcu nedeniyle elektrikleri kesilen camide rahat bir şeklide ibadet yapılamazken cemaat bir haftadır camide okunamayan ezan sesine hasret kaldı.

Yaklaşık iki haftadır elektriği olmayan camide sabah, akşam ve yatsı namazlarını caminin alt kısmında bulunan küçük ve dar bir alanda kılan cemaat, şadırvan ve lavaboyu da kullanmada zorlanıyor.

Sıcak geçen günlerde klimanın çalışmadığını aktaran cemaat, ezan sesinin de yeniden mahallede yankılanmasını bekliyor.

 

Elektriği olmadığı için bir haftadır minarelerden ezanın da okunmadığı belirten cami cemaati, minarelerin ezansız kalmasının kabul edilemez ve utanç verici olduğunu dile getirdi.

“Devlet neden bütün kurumların elektriğini bedavaya veriyor da camilere vermiyor?”

Cami cemaatinden Mahmut Nas

Yaklaşık bir haftadır elektriklerin kesik olduğunu ve ibadetlerini yapmakta zorlandıklarını belirten cami cemaatinden Mahmut Nas, “Camimizin bir haftadan beridir elektriği kesik olduğu için doğru dürüst ibadetimizi yapamıyoruz. Karanlık olduğu için camide abdest alamıyor çaresizlikten evlerimize geri dönüp orada abdest alıyoruz. Bizim başımızdaki iktidar ‘Biz Müslümanız diyorlar’ neden bütün kurumların elektriği bedavaya veriliyor da camilerin elektriği verilmiyor? Camilerin elektrik parasını ödemek devlete ağır geliyor. Müslümanlık böyle olur mu? Camiler Allah’ın malı, bizim malımız değil ki devletimiz Allah’tan korksun camilerimizi böyle rezil bir duruma düşürüyor .” şeklinde serzenişte bulundu

“Sıcaktan camide ibadet yapamıyor Kur’an da okuyamıyoruz”

Abdurrahman Özak

75 yaşında olduğunu, bugüne kadar da camilerin elektriksiz kaldığına hiç şahit olmadığını ifade eden Abdurrahman Özak, “Devlet daima camilerin elektriğini öderdi. Tam bir haftadır camide ezan okunmuyor. Karanlıkta ibadet yapamıyoruz. Sıcaktan camide ibadet yapamıyor Kur’an da okuyamıyoruz. Çünkü klima çalışmadığı için camide duramıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Beş dakikada namaz kılıp tesbihat yapmadan dışarı kaçıyoruz”

Mehmet Kayaalp

Eskiden bir pervaneleri olduğunu ve sadece onu çalıştırdıklarını ama elektrik olmadığı için onu da çalıştıramadıklarını ifade eden Mehmet Kayaalp, “Gelip elektriği kesitler bir haftadır elektrikler yok, beş dakikada namaz kılıp tesbihat yapmadan dışarı çıkıyoruz, iktidar bu soruna bir çözüm bulsun. Yarın kış ta gelecek bu sefer soğuktan kaçacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir