• DOLAR 32.271
  • EURO 34.689
  • ALTIN 2404.397
  • ...
​Bingöl’de kurbanlıklar alıcılarını bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl’de canlı hayvan pazarında Kurban Bayramı'na günler kala tüm hazırlıklar tamamlandı. Şehir içi ve bölge illerden getirdikleri hayvanları satışa sunan kurban sahipleri, güzel bir kurbanlık seçebilmenin yollarını anlattı.

Küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 1800’den başlayıp 2800'e kadar çıktığını belirten kurbanlık hayvan sahiplerinden Zeki Gönerigök, 100 adet hayvanla pazara geldiğini söyledi.

“Hayvan alırken bel, boyun ve uzunluk kısmına bakıp seçsinler”

Kurbanlık alırken dikkat edilmesi gerekenleri anlatan Günerigök, "Hayvan alırken hayvanın beli, boyun ve hayvanın uzunluk kısmına baksınlar. Kilosu belli olur." dedi.

Yem fiyatlarının pahalılığına dikkat çeken Günerigök, hayvan sahiplerinin bu nedenle cüzi bir miktar kazanabildiğini ifade ederek yetkililerin çiftçilerin masraflarını düşürmesi gerektiğini ifade etti.

Erzurum’un Çat ilçesinden gelen hayvan sahiplerinden Mehmet Bozoğlu yaptığı, 4 gündür pazarda olduğunu ve bugün bir kurbanlık sattığını ifade etti.

Bir başka besici ise getirdiği 37 kurbanlıktan 5'ini sattığını, umutlarının iyi bir satış olduğunu söyledi.

Büyükbaş hayvan sahibi Fadıl Morkoyun, büyükbaş kurbanlık fiyatlarının bu yıl yüksek olduğu için pek rağbet görmediğini belirterek yem fiyatlarından şikayet etti. Morkoyun, hayvan üreticilerin desteklenmesi gerektiğini vurgulayarak aksi takdirde çiftçilerin besiciliği bırakmak zorunda kalacağını vurguladı.

Hayvan sahiplerinden Niyazi İnan ise 30 kurbanlık koyunla pazara geldiğini ifade ederek, "Bundan sonra nasipte ne varsa odur." dedi ve umutlarının bayrama son 2 gün kala olduğunu söyledi.

Ahmet Kaysadu da pazardaki kurbanlık sayısının çok ve kaliteli olduğuna dikkat çekerek alıcıları pazara davet etti. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir