• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
"Uzmanlar karne psikolojisi konusunda uyarıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

SİVAS - 2012-2013 Eğitim ve Öğretim Yılı'nın bitimine az bir süre kala öğrencileri şimdiden karne korkusu sardı. Uzmanlar kırık notlu karne getiren çocuğa yaklaşım konusunda aileleri uyarıyor.

Sivas Numune Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Korkmaz, aileleri karne psikolojisi konusunda uyardı. Korkmaz, okul başarısı düşük gelen çocuklara sözel ve fiziksel olumsuz yaklaşımın ileride çözülemeyecek ruhsal ve akademik sorunlara yol açabileceğini kaydetti. Korkmaz, "Çocuğa en az elde edilen sonuç kadar çocuğun gönderdiği çabanın önemli olduğu mesajı verilmelidir. Sadece kırık notları değil karnenin iyi olan taraflarını da dillendirmek gerekmektedir" dedi.

Ailelerin dönem içerisinde öğretmenler ile sürekli irtibat içerisinde olması gerektiğinin altını çizen Korkmaz, karnede karşılaşılması muhtemel sorunlara zamanında müdahale edilmesinin önemine dikkat çekti. Karnedeki kırık notların başlıca sebepleri arasında okul, aile, arkadaş çevresi ve çocuğun kendisi ile ilgili sorunların bulunabileceğini belirten Korkmaz, "Aileler çocuklarla birlikte karneyi değerlendirmelidir. Kırık notun sebepleri birlikte ortaya çıkarılmalıdır. Ailelerin çocuğunda en az kendileri kadar kırık not nedeniyle üzüldüğünü bilmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Çocuklara ödüllendirmede bulunurken de, çocuğun yaş seviyesine uygun hediyelerin alınması gerektiğini kaydeden Dr. Korkmaz, "İyi karne getiren çocuğa çok fazla aşırıya kaçmadan mutlaka ödüllendirmede bulunmalı ve takdir edilmeli, ancak aşırı ödüllendirmeden kaçınılmalıdır. Takdir edilme ve ödüllendirme çocuğun motivasyonunu artıracaktır." ifadelerini kullandı. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir