• DOLAR 32.541
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2433.98
  • ...
Beyaz`a `Katliamı Azmettirmek``ten Suçlama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Zirve Yayınevi ’nde biri Alman uyruklu 3 kişinin misyonerlik yaptıkları iddiasıyla boğazlarının kesilerek öldürülmesiyle ilgili dava kritik aşamaya gelirken, katliamla ilgili soruşturma kapsamında 3. iddianamenin yazımına da başlandığı öğrenildi. İddianamede, “katliamı azmettirmek” ve “Psikolojik harp ortamı sağlamak”la suçlanan isimler arasında Zekeriya Beyaz ve Şahin Filiz de var.

Star`da yer alan habere göre katliamla ilgili ilk iddianame, cinayeti işleyenlere yönelik hazırlanmıştı. İkinci iddianame ise Ergenekon soruşturmasını başlatan Zekeriya Öz tarafından yapılan operasyonun ardından tutuklanan dönemin Malatya İl Jandarma Komutanı emekli Albay Mehmet Ülger ve asker personel ile İnönü Üniversitesi’nden bir öğretim üyesi hakkıra hazırlanmıştı. Bu iddianamede Ergenekon sanığı emekli Orgeneral Hurşit Tolon da ‘Örgüt yöneticisi olmak’, ‘katliama azmettirmek’le suçlanmış ve tutuklanmıştı.

‘Azmettirme’ suçlaması var

Zirve davası sürerken soruşturma kapsamında Mart 2011’de ev ve işyerlerinde arama yapılan medyatik ilahiyat hocaları hakkında yeni bir iddianame hazırlandığı öğrenildi. İddianamede, “Katliamı azmettirmek” ve “Psikolojik harp ortamı sağlamak” iddiasıyla haklarında işlem yapılan şüpheliler arasında ilahiyat profesörü olarak bildiğimiz Zekeriya Beyaz ve Şahin Filiz de var.

Gizli tanık Çınar’ın iddiaları

Davanın sanığı ve gizli tanığı İlker Çınar , "cinayetler öncesi Prof. Dr. Zekeriya Beyaz ile gazeteci yazar Hulki Cevizoğlu’nun programına katıldıklarını, burada misyonerlerin yapmış olduğu faaliyetleri TUSHAD tarafından kendisine söylendiği gibi anlattığını” söylemişti. Çınar, programda Zekeriya Beyaz’ın da kendisiyle aynı şeyleri anlattığını söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir