• DOLAR 32.254
  • EURO 34.696
  • ALTIN 2394.331
  • ...
Tarihte bugün: 6 Temmuz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Tarihte bugün hangi gelişmeler oldu? Hep birlikte bakalım;

1827: Londra Antlaşması imzalandı.

1885: Fransız bilimci Louis Pasteur'ün bulduğu kuduz aşısı ilk kez insana uygulandı. Tıpta devrim niteliğini taşıyan bu ilk deneme başarılı oldu ve insanlık önemli bir hastalığın ilacına kavuşmuş oldu.

1917: Etkili bir İngiliz ajanı olan Lawrence (Lovrıns), Arap isyancılarla Akabe kentine saldırdı. Düzensiz birliklerle gerilla taktiği uygulayan Lawrence Akabe’nin işgalinde önemli rol oynadı. Arapların Osmanlı’ya karşı kışkırtılmasında da önemli rolü olan Lawrence, bu faaliyetleri ve uzun yıllar Araplar arasında yaşaması nedeniyle Arabistanlı Lawrence olarak da anılmış ve kimi Araplar ona “Dinamit Emir” lakabını takmışlardır.

Tek amacı Britanya’nın Araplar arasındaki hâkimiyet ve kontrolünü pekiştirmek olan bu sadık İngiliz ajanının, Araplar arasında kısa sürede benimsenip sevilmesi, milliyetçilik akımının tehlikesini gözler önüne sermektedir.

1923: Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği kuruldu. Din afyondur sloganıyla yola koyulan komünizm; din, tarih ve erdemler adına ne varsa kapitalizmin sömürü araçları olarak görüp hepsini ortadan kaldırdıktan sonra yepyeni bir insanlık meydana getirmeye soyunmuştur.

1980: Çorum'da Mayıs sonunda başlayan olaylar Temmuz'un ilk haftasında iyice tırmandı. Gerilim, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan yardımcısı Gün Sazak'ın öldürülmesiyle başlamıştı. Sağ-sol çatışmasına dönen olaylar mahalle aralarına yayıldı. 29 Mayıs - 6 Temmuz arasında aralıklarla devam eden olaylarda 48 kişi öldü.

2014: Mısır’da cunta güdümündeki mahkemeler, Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii ile birlikte 37 İhvan üyesine müebbet, 10 İhvan üyesine de idam cezası verdi.

2014: Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde Taliban’a yönelik saldırılar nedeniyle 572 bin kişi yerinden oldu

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir