• DOLAR 32.461
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2441.003
  • ...
Biçerdöver operatörlerine sertifika verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ - Elazığ İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından Biçerdöver Operatörleri Yetiştirme Kursunu bitiren 21 Biçerdöver Operatörüne sertifikaları verildi.

 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kaygusuz bir konuşma yaparak, "Kursumuzun amacı ilimiz ve çevre illerde biçerdöver operatör belgesi bulunmayan biçerdöver kullanıcılarını belge sahibi yaparak biçerdöverlerdeki dane, sap ve saman kaybının azaltılmasını sağlayıp, aynı zamanda da operatörlerimize iş imkânı sağlamaktır.

 

Ülkede 25 milyon ton buğday üretimi var. Yüzde 1 oranındaki kaybı bile ciddi zararlara sebebiyet vermektedir. Kayıpların önüne geçildiği takdirde 250 bin ton buğday tasarruf edilecektir" dedi.

 

Kaygusuz konuşmasının devamında, "Biçerdöver belgesi bulunan operatörlerce hasat yapılan alanlarda dane kayıp oranı en asgari seviyede iken, belgesiz operatörlerce hasat edilen alanlarda ise bu oranın yüksek seviyelerde olduğu İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'müzün teknik elemanlarınca tespit edilmiştir. İl Müdürlüğümüzce son sekiz yılda 6 biçerdöver operatör yetiştirme kursu açmış olup, 102 kursiyere operatör belgesi verilmiştir." şeklinde konuştu. (Yasin Kavaklı - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir